13 april 2024

Tv-seriemånad

Mitt namn är Helena och jag är beroende av tv-serier, eller i alla fall att äga tv-serier. Mitt bokberoende är ni naturligtvis familjära med men jag har också flera hyllor fulla av tv-serieboxar jag inte sett… Det är kultserier som Veronica Mars och obskyra bbc-serier om svältande familjer på tidigt 1900-tal. Eftersom högen med osedda serierna växer med sjuka stormsteg tänker jag ägna de två närmaste månaderna åt att titta på tv. Och jag tänkte att ni ska få hjälpa mig, det är ju ändå hyllvärmare vi pratar om och såna är ni ju bra på. Förutsättningarna är följande: varannan kväll (när jag inte nattar barn) tänker jag se tv istället för att läsa. Jag kör i två månader och avslutar spektaklet sista helgen i november med en tv-seriehelg där jag redogör för mina upplevelser här på bloggen. Låter bra? Jag har plockat ut några serier som jag är extra sugen på och ni bestämmer i vilken ordning jag ska testa dem. Gillar jag inte efter säg tre avsnitt så åker serien ut. Första tittningen inleds ikväll!

[poll id=”4″]

Skriv gärna i kommentarerna om ni har särskilda tips eller vill avråda från någon serie!

 

25 tankar på “Tv-seriemånad

 1. Jag röstade på Mitt så kallade liv och är så glad över att den leder just nu! Hej, uppväxt och tonårshjärta. Å andra sidan blev jag lite ledsen i hjärtat när jag såg att ingen röstat på Carnivale än. Den och Mitt så kallade liv är de två serier vars alltför tidiga död jag verkligen sörjer. Så jag säger: börja med Mitt så kallade liv, fortsätt med Carnivale! Gud så avis jag är.

  1. Jag kommer absolut att se Carnivale under de här månaderna, såg några avsnitt för flera månader sen (sen hände något, oklart vad, som fick mig att lägga undan serien) och tyckte förstås att det var fantastiskt! Jag hoppas på att trycka i mig de flesta av de här serierna före jul och tänker använda mig av omröstningen för turordning, mycket skönt att slippa fatta egna beslut 🙂

 2. Jag älskar också tv-serier. Jag har dock inte sett de som du nämner här förutom Broadchurch. Den var bra tycker jag. Inte så många avsnitt heller så den tittar du igenom snabbt.

 3. Jag röstar på Veronica Mars, jag har just sett igenom den serien och WOW vad jag älskade den!!! Samt att den kommer som film i nästa år pga att alla fans gått ihop och sponsrat. Så mycket ville man se en fortsättning!

  Jag har inte sett My so called life eller Carnivale men funderar på att se dem, du får berätta vad du tycker om dem sen!

  1. Det är en stor drivkraft till att se Veronica Mars, att fansen finansierar en film… Och så har jag sett att du gillat jättemycket, mycket inspirerande! Och eftersom det nu är dags att titta och Veronica Mars leder i omröstningen så börjar jag där 🙂

   Lovar att rapportera om allt jag ser!

 4. Jag skulle själv väja Veronica Mars.Är själv TV-seriemissbrukare och har också flera boxar oöppnade i hyllan…

  Broadchurch såg jag på TV och den var bra, men säkert bättre att se alla avsnitt snabbare, jag höll på att bli galen på det långsamma tepot ibland.

 5. Kan ju tillägga att ett par vet jag inte ens vad de är, ska bli spännande att höra om det är något jag måste se 😉

  1. Ser mycket fram emot att dyka ner i de lite mer obskyra bbc-serierna också, lovar att rapportera 🙂

  1. Jag har faktiskt redan sett några avsnitt tidigare och den är ju hur bra som helst så jag tror att du känner mig mycket bra 🙂

  1. O ja, har som sagt redan sett lite på den och den är väldigt svår att beskriva annat än som mörk, mystisk och annorlunda. Kolla absolut upp den!

 6. Jag är tyvärr nära på total analfabet när det kommer till tv-serier, men ser fram emot att höra vad du tycker om Homeland. Har (ju) inte sett den själv, men tycker att den låter spännande.

 7. Jag har hört från en säker källa (min sambo) att man alltid ska ge en tv-serie exakt fyra avsnitt innan man bestämmer sig *nickar förnumstigt*

  1. Då skriver jag in det i de mentala stadgarna ”fyra avsnitt”, skönt med expertrådgivning 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.