Insurgent

En sak jag vill lära mig, som måste konstateras och ristas i sten: jag måste sluta läsa serier som inte är färdigskrivna än! Problem nummer ett är att jag avskyr att lägga undan en bok som slutar mitt i och inte ha möjligheten att läsa vidare. Problem två är att jag glömmer så mycket mellan bokläsningarna. Jag måste sluta helt enkelt! Detta blir oerhört tydligt eftersom Insurgent slutar med en sjujäkla cliffhanger och eftersom jag upptäcker rätt tidigt i läsningen att jag glömt halva persongalleriet från Divergent

Jag störs (fortfarande) av vissa saker i boken; Tris beskrivs som så annorlunda, nästan absurd i sin styrka och tuffhet, hon är liten och blek oftare än bara naturligt kick-ass vilket jag antar har att göra med att författaren vill visa på hur coolt det är att skriva en stark tjej som huvudperson. Det hade känts uppfriskande att låta henne vara tuff utan att skriva fram det som avvikande tycker jag. Kärlekshistorien förhåller jag mig mer vacklande inför, jag gillar den på ett sätt och halleluja vad skönt det är att vi inte har en triangel på halsen! Men den är också lite allt överskuggande och ärligt talat lite valpig till och med för 16-åringar, eller så är det så att den är på 16-åringsnivå i en värld där 16-åringarna tvingas fungera som vuxna vilket får det att skära sig…

Men det är fortsatt bra spänning, det är omöjligt att sluta läsa och jag kommer definitivt sluka sista delen med välbehag. Jag gillar helt klart men har precis som Bokbabbel svårt att älska. Insurgent är inte omskakande och viktig för mig, som Hungerspelen eller Kristin Cashores första eller Carrie Ryan-serien. Den är mer på nivå med bra men inte fantastisk-läsningen i Rör mig inte-serien. Om vi nu ska rangordna…

Insurgent av Veronica Roth. Modernista

Insurgent finns också som e-bok.

6 svar på ”Insurgent”

  1. Håller med om rangordningen 🙂 Ser också de här som spännande böcker men inte alls i Cashore- klass. Eller Hungerspelen- klass. (Tredje Graceling- boken är för övrigt jättebra den också!)

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.