Lite e-boksnytt

Jag älskar böcker! Pappersböcker och e-böcker, lika mycket (nästan) men på helt olika sätt. Särskilt till mig blir jag när det blir lättare att få tag på e-böcker (don´t get me started om att biblioteken tvingas sänka gränsen för antalet böcker en får låna pga stelbenta villkor och pengar) och när de inte kostar skjortan (jag skulle aldrig köpa en e-bok om den inte är i alla fall aningens billigare än den inbundna varianten). Just nu är jag lite särskilt glad över Bokiis [sekwa]-kampanj (förhandssläpp av troligt god bok till humant pris), kanske kan den få till och med mig att äntligen läsa Igelkottens elegans

Jag har nämnt nya e-bokhandeln Bokii redan tidigare och det kommer bli mer av den varan eftersom jag har bestämt mig för att inleda ett litet samarbete med dem. Förhoppningsvis ska detta leda till att jag kommer kunna tipsa om bra e-böcker i större utsträckning. Bland annat kommer det att finnas en länk till e-boken hos Bokii i mina recensioner framöver, på samma sätt som det idag finns länkar till var den fysiska boken finns att få tag i.

Hur/var får du tag i dina e-böcker?

12 svar på ”Lite e-boksnytt”

  • 🙂 , iBooks har också en hel del freebies om en läser på ipad eller iPhone. Finns också Projekt Runeberg för olika länder med klassiker. En kommer långt på gratisböcker om en inte vill ha det allra senaste 🙂

   Svara
 1. Vad spännande att du ska börja samarbeta med Bokii! Ser fram emot att läsa mer om det framöver. Jag har inte alls kommit igång med att läsa e-böcker. Mobilen känns för liten och datorn för stor. Ja, jag skulle behöva ett sådant däringa mellanting.

  Svara
  • Jag började med att läsa på mobilen och det fungerade förvånansvärt bra för mig, läste bla Kings ”Det” (1400 sidor) så 🙂 Det är dock mycket behändigare på en surfplatta och framförallt läsplattan har gjort e-boksläsandet riktigt njutbart.

   Svara
 2. Jag har en Kindle, men läser framför allt på mobilen. Det är så otroligt praktiskt att kunna läsa på den, jag tycker det går alldeles utmärkt trots att skärmen inte är så stor. Jag får mina e-böcker framför allt från Amazon: dels gratisböcker, dels har de ofta erbjudanden så att man kan hitta även ganska nya böcker till mycket lågt pris. Men jag har flera bok-appar i mobilen, förutom Kindle också Bokon och Dito. Det är praktiskt inte minst om man snappar upp gratisböcker på olika ställen som passar i en viss läsare. I somras fick jag t.ex. en bok via en kod på en flaska mineralvatten…

  Svara
  • Har också kindle-app och några till, ska testa adlibris nya mondo också vad det lider. Precis som du säger är det bra att ha ett gäng varianter, en vet aldrig var böckerna kommer ifrån eller passar 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.