På tal om snille och smak…

…vem får priset tror ni? Ja, nobelpriset alltså, som tillkännages på torsdag (den enda dagen bibliotekarier står i lånedisken blickstilla med surfplattor och datorer kopplade till svenska akademiens direktsändning för att kort efter klockan ett springa ut i magasinet och hämta fram de två solkiga, av ålder inte användning, böcker som finns av pristagaren). Behöver jag säga att jag hoppas på en kvinna från utomeuropa, någon bra som jag faktiskt lockas att läsa. Assia Djebar är cool, Nawal el-Saadawi också och henne vill jag gärna inspireras att läsa. Och orkar de inte röra sig så långt ut i det okända litteraturvärlden vill jag ha en gigant från Kanada – Atwood eller Munro spelar ingen roll… Tack!

Nobelspekulationer hittar du överallt i bloggosfären just nu, jag vill särskilt tipsa om Nobelprisprojektet som ställt frågor till en hel bunt bokälskare (inklusive undertecknad) om deras tips och önskningar. 

2 svar på ”På tal om snille och smak…”

  1. Det blir säkert en man, som är antingen poet eller dramatiker. Helt säkert någon som jag aldrig hört talas om.

    Jag skulle förstås inte bli ledsen om det faktiskt blev någon av de författare som ständigt surrar runt på önskelistorna; Oates, Atwood, Murakami, McCarthy, Munro, Djebar och så vidare.

    Svara
    • Misstänker att du får rätt… Skulle inte ha något emot om nämnda författare fick priset med reservation för att jag inte riktigt tycker att Murakami platsar.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.