Några viktiga frågor, och svar

Den här enkäten har jag sett någonstans eller mångastans och nu vill jag också svara. Den som orkar läsa mina svar upptäcker snart att det hela rätt snart blev till en sorts programförklaring…

Vem inspirerade/uppmuntrade dig att börja blogga?
Ingen. Det var liksom en vindlande resa som började med ett HTML-intresse väckt på bibliotekshögskolan. Sen dök det där som hette blogg upp och då måste jag ju testa. När jag hamnade på min första bibliotekarieplats väcktes behovet av att skriva om böcker och läsande, voilà så var Fiktiviteter född. Jag gör helt enkelt som i avhandlingen, tackar mig själv för inspirationen 🙂 Inspirerad blir jag skämt å sido varje dag, av alla er som läser, kommenterar och delar min passion 🙂

Hur väljer du ämne att blogga om?
Jag skriver om sånt som engagerar mig, sånt som faller mig in. Min egentligen enda regel är att jag får skriva precis vad och hur jag vill, och att jag aldrig ska lämna ut mina barn (jag har några riktigt fyndiga inlägg som hamnat i soptunnan av den anledningen kan jag avslöja ;-)). Jag skriver den här bloggen för att få utlopp för det jag anser vara min allra bästa sida – min förmåga att förälska mig i fiktion. Det kan vara en bok, tv-serie, karaktär eller whatever och den glädjen vill jag gärna föra vidare, förhoppningsvis lyckas jag ibland.

Vad vet de flesta inte om dig?
Efter att ha bokbloggat i fyra år och berättat om kroppsnojor och missfall och allt vad det är så finns det väl knappt något kvar att berätta. Möjligen vet ni inte att jag just nu när en dröm om att trycka in ett löpband i vårt förråd/träningsrum i källaren. Det där infallet att överbevisa mig själv att jag visst kan bli en joggande människa har lett till precis det där jag hoppades på. Målsättningen är, om jag nu lyckas köpa det där löpbandet, att orka springa fem kilometer när snön smälter i vår.

Vilka tre ord beskriver din stil bäst?
Jag hoppas vid gud att vi pratar om bloggstil nu… Slängig, passionerad, småcynisk? Nej, jag vet inte! Kom gärna med egna definitioner av den fiktiva stilen, själv har jag ingen aning (det är nog mer en känsla för mig än något jag kan sätta ord på).

Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?
Krama mina barn, läsa, promenera i skogen, se tv-serier – i den ordningen.

4 svar på ”Några viktiga frågor, och svar”

  1. Så himla bäst att tacka sig själv, och att vara sin egen inspiration! Helt rätt!

    Pga diverse kontakter (läs: din make) kände jag faktiskt till det där om löpbandet. Självklart kommer du klara 5 km i vår. Heja dig!

    Svara
    • Det var faktiskt efter uppmuntran här på bloggen som jag vågade tacka mig själv i avhandlingen, och det kändes väldigt rätt och befriande. Jag tackade andra också bör jag kanske tillägga 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.