Hur man botar en feminist

Vad finns det att säga? Jag är feminist, jag är vänsterorienterad och jag gillar satir som är likaledes femnistisk och vänsterorienterad. Ergo: Nanna Johansson är en älskling. Redan i och med Välkommen till din psykos och Mig blir du snart kär i handlade det om grundmurad kärlek från min sida och i Hur man botar en feminist är hon bättre än någonsin.

Mycket av materialet i Hur man botar en feminist har jag läst tidigare, främst på Nannas blogg, men det gör ingenting, tvärtom. Jag gillar det politiska, det vassa, det absurda och jag gillar att hon spelar ut allt det där som tjejer inte får göra. Allt detta till trots är min absoluta favorit i boken de avslutande, inte alls särskilt förfinade, sidorna där Nanna massakrerar en förfärlig målarbok genom att närstudera bilderna. Jag skrattade så jag grät och det är sorgligt nog inte så ofta jag gör det.

Älsk på Nanna!

Hur man botar en feminist av Nanna Johansson. Galago

10 svar på ”Hur man botar en feminist”

 1. Målarbokssidorna var dotterns favorit också, hon fnissade så hon nästan kissade på sig… Jag gillade partiledarna ( visserligen billiga poänger men sååå roligt!).

  Svara
 2. Kan bara hålla med till hundra procent, Nanna är bäst! Hennes blogg är dock inte nedlagd, hon bloggar numera på politism.se, så ingen behöver oroa sig. Hon är rolig att följa på twitter också (Dom_tvingar_mig heter hon där). Jag intervjuade henne på bokmässan och satt och gapskrattade (!) nästan hela intervjun för att hon var så spontant rolig. Och den som inte har lyssnat på hennes medverkan i tankesmedjan (hon var med där i över ett år) i p3 har verkligen något att ladda ner till ipoden. 😀

  Svara
  • Jättefint med all info Jessica! Jag har ju sett att hon skriver på politism men har inte förstått att hon ”flyttat” dit, jättekul! Skriver under på att hon är bäst på Twitter också och att alla som inte lyssnat på Tankesmedjan borde göra det bums, och inte bara för Nannas skull!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.