Ingen utmaning, men nästan

Jag sitter varje kväll vid den här bokhyllan. Fint kan tyckas och det är det naturligtvis men också lite stressande eftersom den här hyllan är den hylla där väldigt många av mina olästa böcker samlas. Det är köpta böcker, fådda böcker, biblioteksböcker – en hel massa olästa böcker helt enkelt. Ni kanske tycker att det ser mycket ut? Då kan jag meddela att två hyllplan inte ens fick plats på bilden…

Jag tänker göra en deal med mig själv om att inte köpa några fler böcker på ett tag nu. Observera att detta inte är ett köpstopp för sådana får jag allergiska utslag och upprorsmakaraktig trotskänsla inför så det går aldrig. Men jag ska ta det lite lugnt, skriva en pågående önskelista och kanske unna mig att köpa något när jag läst undan lite… Målet är att läsa i alla fall ett av hyllplanen innan jag ger mig på att fylla på igen. Vad kan det ta? Ett halvår? Jag kör på helt enkelt och rapporterar om ett halvår igen så får vi se hur det har gått. Och så kommer det nog börja dyka upp sådana där bokhögar som ni får hjälpa mig att välja i igen.

Hur går det för er med era hyllvärmare?

20 svar på ”Ingen utmaning, men nästan”

 1. Jag plockade fram 10 hyllvärmare i januari, och (det kanske blygsamma) målet var att läsa 5 av dem under det här året. Målet uppnåddes redan i juni, och fram i höst ska nog utmaningen få ett sammanfattande inlägg i bloggen.

  Svara
 2. Jag skulle tippa på att jag har ungefär lika många olästa böcker jag. Men mina står huller om buller överallt. Jag skulle nog behöva mig en separat bokhylla till mina oläst. Kanske jag fått lite ordning på torpet då, men bara kanske.

  Svara
  • Risken är att det blir ett stressmoment också, jag är kluven till den där hyllan. Det är bra med ordning men samtidigt kanske jag skulle må bättre av att ha dem lite mer i kaos 🙂

   Svara
 3. Om hyllvärmarna faktiskt värmde skulle jag aldrig behöva betala elräkning. Så de står nog kvar tills jag lyckats plöja igenom mina bokhögar från biblioteket, men de där bibliotekshögarna försvinner aldrig. Min cred därvid är väl att jag faktiskt läser ut en del och samtidigt byter ut innehållet i högarna relativt ofta.

  Men mina stackars köpta böcker står där de står eftersom jag inte har någon tidspress på att läsa ut dem.

  Svara
  • Mm bibliotekshögarna ja, är rädd att jag lämnar tillbaka olästa böcker oftare än lästa. Har försökt begränsa mig där också men det funkar inte heller. Får nog acceptera att jag är en samlare 🙂

   Svara
 4. När exarbetet är inlämnat och klart då blir det Projekt hyllvärmare, någon gång i slutet av januari kan jag tro. Jag är precis som du, kan inte ha köpstopp, då kan jag inte tänka på annat än vilka böcker jag vill ha. 🙂

  Svara
  • Precis! Alla dessa böcker som jag måste ha så snart jag knystar köpstopp… Nu knystar jag alltså inte, det är absolut inget köpstopp, inte alls!

   Svara
 5. Jag blir inte stressad av mina olösta böcker, tvärtom blir jag lugn av att veta att jag har massa olästa böcker att känna och klämma på och veta att de finns där och snart ska läsas. Men även att ha ett stort urval att välja nösta bok från 🙂

  Svara
  • Så känner jag också, siktar på att ha som en egen bokhandel med oändlig tillgång till oläst hela tiden. Det är bara ibland, när jag har overload av böcker jag vill läsa på stört som det blir jobbigt en stund. Men det är ett övergående lyxproblem som jag gärna har.

   Svara
 6. Har ett annalkande höstlov att se fram emot. På landet, i höstmörkret och utan TV finns stora möjligheter att komma långt med läsningen. Fast jag har inte så många hyllvärmare, däremot en lockande hög med nyinköp :).

  Svara
 7. Jag har infört en ny regel för mig själv när get gäller bokshoppande. Jag måste läsa tre gamla böcker för varje ny bok jag köper. Det bör innebära att bokhögen inte växer allt för mycket.

  Svara
 8. Hej, första gången jag besöker din blogg! Angående olästa böcker så är det nästan som en omöjlig dröm just nu så upptagen som jag är, vill nästan inte läsa recensioner för då får jag sån LUST! Men jag ska ändå kika igenom din blogg!

  Svara
  • Välkommen till Fiktiviteter Paulina! Jag förstår precis hur du menar, recensioner och inspirerande recensioner är ibland en nästan smärtsam kombination… Jag hoppas du hittar annat här, lite mer kravlösa saker 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.