August it is

Dags för ett nytt pris, och ett där jag tyvärr brukar vara precis lika lost som i nobelsammanhang… Pinsamt nog. Men jag har naturligtvis gått igenom mina lästa böcker och plockat fram mina önskenomineringar för Augustpriset, fem i skönlitterära klassen, två i fackboksklassen och tre i ungdomsklassen (baserat på hur mycket jag läst i de olika kategorierna och hur många braiga böcker jag hittade): 

Fakta: Kroppspanik och Älskade fascism
Barn- och ungdom: Nattsagor för sömnlösa, En sekund i taget och Dagboksanteckningar från ett källarhål (min recension kommer snart)
Skönlitteratur: Godnatt, oktober, Torka aldrig tårar utan handskar: Döden, Vägen mot Bålberget, Aldermans arvinge (som jag inte läst klart än men som känns helgjuten so far), Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska följa mig

Om inte dessa nomineras kan jag alltid hoppas på Bokbloggarnas litteraturpris dit jag själv ska skicka min lilla nomineringslista snart.

Vilka böcker vill du nominera?

Uppdatering: Hm, inte ett rätt… Sätter mitt hopp till Bokbloggarnas litteraturpris och gläds över att ha fått en liten uppmuntrande puff att läsa nya böcker. Är främst sugen på Lena Anderssons bok och en hel hög av de nominerade i fackboksklassen faktiskt.

 

2 tankar på “August it is”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.