#fiktivnovember Fråga 2

Fiktivnovember.JPGFör att fira Fiktiviteters sedan länge timade fyraårsdag tävlar vi nu i fyra veckor om fyra överraskningspaket. Sista dag för besvarande av frågorna är lördagen den 30 november, vinnarna utropas högtidligen den 2/12. Frågorna kan besvaras på följande sätt:

 • I egen blogg – glöm inte att lämna länk i kommentarerna till detta inlägg.
 • I kommentar till respektive frågeinlägg.
 • Facebook – som kommentarer till respektive frågeinlägg på bloggens facebooksida.
 • Instagram – det går bra att kommentera den särskilda frågebilden jag lägger ut där eller att lägga ut ett inlägg under hashtag #fiktivnovember, tagga mig gärna för säkerhets skull!

Fråga 2: Berätta om din bästa ickebokliga fiktivitet i år!

Här tänker jag mig att alla tv-serier, filmer, konst- och teateräventyr kan rymmas. Jag ser mycket fram emot era tips för att förgylla förfärliga november med lite kultur!

Tack till Bokii (Ljudböcker och E-böcker), Natur & Kultur och X-publishing som sponsrat med priser!

47 svar på ”#fiktivnovember Fråga 2”

 1. Vi var i Wien på semester i somras och sista kvällen gick vi på opera. Så mäktigt på alla sätt. Fantastisk byggnad (Staatsoper), fullsatt salong, vacker musik. Jag njöt varje sekund trots att det vara så varmt att vi konstant viftade med solfjädern. Bara det förresten! Hur kulturigt är det inte att gå på opera och vifta med solfjäder!

  Svara
  • Jag har upplevt väldigt lite opera och har någon inbyggd föreställning om att jag inte skulle begripa mig på det men när jag väl gett det chansen har det varit fantastiskt. Och vem vill inte sitta och fläkta sig med solfjäder liksom 😉

   Svara
 2. Jag är egentligen inte särskilt förtjust inte att gå på museer, men i somras blev jag bjuden på det bästa museibesöket nånsin. Nämligen en utflykt till Abbamuseet. Så roligt. Ett underbart museum i sällskap med underbara människor. Vi kom dit på eftermiddagen och hade vi inte haft en tid att passa så skulle vi antagligen ha varit där tills de stängde.

  Svara
 3. Det här var lite klurigare! Men jag har återigen fastnat i Supernatural och The walking dead, det är perfekta serier att bara försvinna i och få spänning. Med Supernatural är det dessutom en del humor, senaste för någon kväll sedan satt jag och fick kämpa för att inte skratta högt och väcka syrran!
  Men det absolut bästa i år hoppas jag ju bli 50-års avsnittet av Doctor Who, men det är i framtiden! 🙂

  Svara
  • Jag har inte sett Supernatural men funderar allvarligt på om det kanske ska få bli min nya drog sen när jag är klar med den här tv-seriemånaden jag kör nu… Och jag hoppas också att Doctor Who ska få bli det alra bästa i år!

   Svara
 4. Jag väljer att tipsa om Arrow som är något så ovanligt som än superhjälteserie som lyckas att vara spännande utan att bli allt för dyster. Jag var ganska skeptisk när jag började titta på den men till min stora förvåning har det blivit en av mina favoritserier.

  Svara
  • Har också lite svårt för superhjältarna men är nyfiken på denna eftersom min Torchwood/Doctor Who-älskling John Barrowman är med 🙂

   Svara
 5. Jag älskar film, men till vardags när jag sitter i soffan och flätar mina tenntrådsarmband så väljer jag oftast en serie. Film kikar jag på tillsammans med maken, men serierna vill jag ha för mig själv eftersom jag vill kunna köra nio avsnitt på raken om jag känner för det. Maken delar inte riktigt samma besatthet där…

  Men hur som helst – de serier som fångat mig mest i år har varit Haven och Fringe. Haven baseras ju löst på en Stephen King-historia (”The Colorado Kid”), men även om själva grundhandlingen inte har så mycket med King att göra så har man tryckt in mängder med roliga detaljer i serien som refererar till Kings universum på andra sätt. Namn, karaktärer, händelser… En guldgruva för en King-nörd som jag själv!

  Fringe älskar jag för dess blandning av humor och allvar, kärlek, spänning och tankeexperiment. Även om handlingen är helt skruvad ibland så tycker jag att serien håller – mycket tack vare fantastiske John Noble som spelar den minst sagt excentriske dr. Walther Bishop.
  Han levererar repliker som får mig att gapskrattande spotta kaffe över hela soffan, för att i nästa stund visa en sårbarhet, ånger och sorg som gör att jag sitter stum och grinar i stället.

  Svara
  • Det är två serier som jag själv är väldigt sugen på att testa, får se om det kanske kan bli min största tittningsupplevelse nästa år…

   Svara
 6. Åh svårt val! En stor kulturupplevelse måste jag säga är muséerna i London. De tar bara inträden till tillfälliga utställningar så man kan vandra runt och se på rosettastenen och van Gogh helt gratis och det är ju helt fantastiskt. Jag brukar dock alltid köpa en fet museumguide att bläddra i så att de får lite pengar men har man ont om stålar så är det ju helt perfekt! Väl i London kan man också passa på att gå på musikal och teater, ofta finns det föreställningar som gått ett tag och som är lite rabatterade, speciellt om man köper biljetterna hemma innan man åker.

  Men Prag är en annan kulturstad där man på en vecka kan uppleva både jazzklubb och balett och massor av historia. 🙂

  Svara
  • Londons museer är fantastiska, jag skulle kunna ägna veckor bara åt dem… Jag ska dit i januari men då blir det inte tid för så många museer, teater däremot, med David Tennant i London och Wolf Hall i Stratford 🙂

   Svara
 7. Jag och min syster tillbringade en vecka i London under sommaren, helt underbart bra! Sista kvällen gick vi på musikalen Rock of ages som var enormt bra! Att gå på musikal är något av det bästa jag vet, det är så himla pampigt och man känner verkligen musiken i hela kroppen. Så att gå på musikal är något jag verkligen, verkligen rekommenderar! Det är en otroligt häftig upplevelse!

  Svara
 8. Det är djupt deprimerande men jag kommer inte på något alls. Ska dubbelkolla med min man om vi gjort det minsta lilla kulturella äventyr i år. Hoppas innerligt på att återkomma med något, om än pyttepyttelitet. Annars får jag väl i panik göra något bara för att kunna svara på den här delen ;).

  Svara
  • En film du råkade se på tv, som var lite bra? Jag hoppas du kan återkomma med något fantastiskt som du glömt… Annars tycker jag din tanke med panikbesök av kulturell inrättning låter jättebra, helt i linje med projektet att lysa upp november 🙂

   Svara
 9. Jag var i London i våras och hann med två musikaler, Lés Miserables och Phantom of the Opera, två av mina absoluta favoriter. Det var en himla häftig upplevelse att få se Phantom på scen, den utspelar sig ju på en opera så man kände sig nästan som en del av föreställningen.

  Inspirerad av musikalbesöken klickade jag genast hem böckerna som de baseras på när jag kom hem till Sverige. Phantom of the Opera är väl inte på något sätt oöverkomlig, men Les Miserables… 1400 sidor!

  Svara
  • Åh vilken upplevelse! Hoppas mycket på min teaterresa till London i november – tror att den kommer kunna platsa här nästa år 🙂

   Svara
 10. Jag har funderat och funderat, men kan inte komma på så mycket utanför litteraturens värld. Vi har dock fixat Netflix, vilket har varit förödande för läsningen, men frossar i serier, såsom Breaking bad och House of cards m.fl.

  Svara
  • Själv kör jag mest med boxar fortfarande och det är förödande för lästiden på sitt sätt, netflix verkar väldigt lockande…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.