16 april 2024

Jag är ju så jävla easy going

jag är ju så jävla easy goingJag har tänkt läsa Jenny Jägerfeld i flera år. Först var det Här ligger jag och blöder som aldrig blev läst och sen drog jag väldigt mycket ut på Jag är ju så jävla easy going. Sen kom bokmässan och jag såg Jenny Jägerfeld här och Jenny Jägerfeld där och hon är ju så himla cool. Tuff, på deras sida om vilka hon skriver. Jag blev nog lite kär helt enkelt och ännu mer övertygad om att jag troligen skulle älska hennes böcker.

Den som är så jävla easy going är Joanna. Hon som kämpar med sin ADHD, sin skrivande mamma vars oförmåga att släppa drömmen om författarlivet orsakar familjen svåra ekonomiska problem – Joanna har inte råd att hämta ut sina mediciner… Hon kämpar också med en deprimerad pappa som vägrar lämna soffan, en kärlek som inte är en kärlek och en som är som en flammande vulkan. Kort sagt, det är mycket nu för Joanna…

Tonen är perfekt. Jägerfeld skriver fram Joanna med några korta inledningsmeningar och sen är hon där. Och hur störig hon än blir så gillar jag henne, liksom alla andra i den här boken. Jag är ju så jävla easy going är helt enkelt en bok om vanliga mäniskor där de vanliga människorna får vara störiga och aviga och svarta så som vi alla är och de får ändå vara riktigt, riktigt älskansvärda. Jag stör mig på mamman och älskar hennes kamp för sin dröm. Jag stör mig på pappan och önskar att jag kunde krama honom till kamplust. Jag stör mig på Joanna och tycker att hon är helt sjukt briljant.

Jag är ju så jävla easy going är helt enkelt en riktigt bra bok, en bok att beröras av. Trots det så misstänker jag att Jenny Jägerfeld kan ännu mer, så jag längtar efter fler böcker och söker mig tills vidare tillbaka till det hon redan skrivit. Jag är helt övertygad om att briljansen kan lysa ännu starkare…

Jag är ju så jävla easy going av Jenny Jägerfeld. Gilla böcker

14 tankar på “Jag är ju så jävla easy going

  1. Jag anser ju att Jägerfeld bara blir bättre och bättre. Så jag hoppas det kommer ännu en bok som känns sådär klockrent bra som den här (med det där ännu mer extra)! ;D

  2. Åh, förstår precis hur du menar – jag har också tänkt läsa henne i flera år! ”Jag är ju så jävla easy going” är en fantastisk titel, vill genast börja läsa 😛

  3. Jag har inre läst den. Inte än, får tilläggas, för jag är grymt sugen. Sträckläste och älskade Här ligger jag och blöder för några år sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.