#fiktivnovember Fråga 3

Fiktivnovember.JPGFör att fira Fiktiviteters sedan länge timade fyraårsdag tävlar vi nu i fyra veckor om fyra överraskningspaket. Sista dag för besvarande av frågorna är lördagen den 30 november, vinnarna utropas högtidligen den 2/12. Frågorna kan besvaras på följande sätt:

 • I egen blogg – glöm inte att lämna länk i kommentarerna till detta inlägg.
 • I kommentar till respektive frågeinlägg.
 • Facebook – som kommentarer till respektive frågeinlägg på bloggens facebooksida.
 • Instagram – det går bra att kommentera den särskilda frågebilden jag (fiktiviteter där också) lägger ut varje fredag eller att lägga ut ett inlägg under hashtag #fiktivnovember, tagga mig gärna för säkerhets skull!

Fråga 3: Berätta om årets bästa dag!

Så här djupt in i novemberland har det blivit dags att ta till det riktigt tunga menageriet och fördriva mörkret med riktigt fina minnen. Har du blivit förälskad, fått en katt eller hittat ett nytt fint ställe att sitta och läsa/tänka/vara på? Har du en riktigt extra fantastisk dag eller timme eller stund som du vill dela med dig av?

Tack till Bokii (Ljudböcker och E-böcker), Natur & Kultur och X-publishing  som sponsrat med priser!

38 svar på ”#fiktivnovember Fråga 3”

 1. Kvällen innan julafton! Då har alla förväntningar nått sin topp och man har det där lilla skimret runt sig som härstammar från både förväntningar och minnen från barndomen. Helt enkelt underbart!

  Svara
 2. Då jag häromdagen satte mig i fåtöljen i mitt sovrum och började läsa en bok. Helt plötsligt hade jag läst ut boken och det hade gått flera timmar utan att jag ens hade reflekterat över. I vanliga fall brukar fåtöljen vara avstjälpningsplats för kläder och diverse andra saker. Nu ska jag försöka hålla den fri från grejer så att jag kan sitta i den och bara läsa och njuta. Så mycket skönare än att sitta i sängen eller på skrivbordsstolen. Min nya favoritläsplats.

  Svara
 3. Jag skrattar högt åt ditt ordval! Menageriet är ju grymt bra! Jag själv hade kanske valt det något mer konventionella artilleriet :-)) Återkommer men tävlingsbidrag, ha en go fredag!

  Svara
  • Ett ganska typiskt exempel på när jag använder ett ord och själv bestämmer vad det betyder 😉 Tycker nog också att det passar rätt bra, även om kavalleri är väldigt mycket mer logiskt 🙂

   Svara
 4. Oj det var svårt. Det har varit ett väldigt blandat år! Men en riktigt bra dag var för någon vecka sedan när jag fick veta att jag fick plats att arbetsträna på akademibokhandeln, drömstället att ha praktik på! Jag trodde inte att det skulle gå, det lät bara för bra, och oj så glad jag blev över att jag hade fel! 🙂

  Svara
  • Kul! Fick jag inte hänga på bibliotek hela dagarna så skulle jag absolut vilja jobba i bokhandel! Roligt och skönt att det funkade för dig!

   Svara
 5. Jag gillar första advent. Julen är min absoluta favorithögtid (inte nödvändigtvis julafton utan sträckan dit, med mörker, tända ljus, paket, alla dofter, musiken, filmerna…) och första advent åker julpyntet upp. Jag brukar sätta på en film som jag sett hundra gånger förut, tex. någon av Resident Evil- eller Die Hard-filmerna (kanske inte helt ortodoxt att pynta till?), och sen springer jag fram och tillbaka och grejar. Jag har inte så många julsaker, men de gör stor skillnad i vår lilla tvåa. Sen är det så mysigt att sätta sig i soffan på kvällen omgiven av allt fint & glittrigt, dricka ett glas vin (glögg är äckligt) och knarka fyra-fem avsnitt av favoritserien för stunden samtidigt som jag flätar tenntrådsarmband. Det är en väldigt fullbordad känsla på något vis.

  Svara
 6. Jag tog studenten i juni och det var på alla sätt och vis en bra dag. Det blev precis lika roligt som jag hoppades att det skulle bli.

  Svara
 7. Första dagen på sommarlovet. Ja, jag är lärare och jag vet att jag skall referera till det som semester men för mig är det sommarlov. Alla betyg är satta, skrivbordet är städat, man har kvällen innan totaldäckat i soffan på ett sätt man bara gör en gång om året och andats ut. Så, första dagen på sommarlovet är starten på den ljuvliga ledigheten utan krav och måsten för så ser min somrar ut. En svårslagen känsla.

  Svara
  • Jag förstår känslan, första dagen på semestern och allt det där. Gillar också sommarlovskänslan, när allt ligger framför en, trots att jag inte är lärare 😉

   Svara
 8. Årets bästa dag var den 22:a december för lite mindre än ett år sedan. Min syster (som är världens bästa!) var på Nya Zeeland sen ungefär ett år tillbaka och jobbade. Över jul så flög jag och päronen över för att hälsa på henne under tre veckor. Det ögonblick som vi såg varandra först på flygplatsen kommer jag aldrig att glömma. Båda grät och skrattade om vart annat och det kändes som om hela flygplatsen stirrade, men jag tror aldrig jag har varit så lycklig förut.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.