Lovligt byte

lovligt byteMen å så trevligt, en ny drog! En högst välbehövlig sådan också eftersom jag börjat tvivla på Anita Blakes tjuskraft och förstår att jag inte kommer klara mig igenom en till vinter utan lite lättläst kick ass-underhållning.

Stephanie Plum presenteras i denna den första av typ tjugo (?) böcker som fattig, desperat och rätt jäkla cool. Ganska dumdristig också men annars skulle ju ingenting hända så jag köper det. Hon tvingas förödmjuka sig och ta jobb hos sin släkting Vinnie. Jobb som prisjägare. Och den hon ska ge sig efter, som ska rendera henne storkovan, är ingen mindre än en gammal ”kärlek”, casanovan Joe Morelli.

Lovligt byte bjuder på action, förfärliga familjemiddagar (älskar mormor!), sexiga vibbar och trevliga löften om en serie som kan hålla tempo och humor i åtminstone några böcker till. Ni som läst – hur länge håller det? Fem böcker? Tio? Än så länge är det i alla fall superb och välskriven underhållning!

Lovligt byte av Janet Evanovich. Richters

8 svar på ”Lovligt byte”

 1. Jag älskar dessa böcker och har läst alla nitton, väntar med glädje på nummer tjugo. Visst kan jag tycka att böckerna blir lite lätt upprepning nu (från ca bok 15) men det är ändå helt okej läsning fortfarande. Jag önskar att jag fick uppleva de här böckerna för första gången igen.

  Svara
  • Men wow, att hon håller sån nivå så länge alltså! Oerhört imponerande, det känns lite som att efter 15 böcker kanske det inte behöver vara glimrande längre jag är nog ok med att det då blir lite upprepningar och så. Ska absolut läsa vidare!

   Svara
 2. Håller med Anna här ovan, jag älskar den här serien och tycker att den är lika rolig och bra trots att det blir lite samma grej. Det finns ju vissa intriger som inte riktigt löses upp – och så helt underbara karaktärer. Filmen tyckte jag var helt okej, går ju inte att jämföra med boken men bra som en vanlig spelfilm 🙂

  Svara
 3. Har läst böckerna om Stephanie Plum i över tio år och är lika sugen när en ny bok kommer. Ska snart ge mig på del 20 (om man inte räknar med mellanböckerna där hon möter Diesel) som nyss kom ut. Det är så underhållande att hon aldrig bestämmer sig för Ranger eller Morelli och det är lika pirrigt varje gång hon kommer nära Rangers säng. Sen vet man ju ungefär hur det kommer att gå när hon och Lula ska ge sig ut på jakt efter brottslingarna, men det händer allt att man skrattar högt. Rekommenderar att du läser dem på engelska, annars finns några av dem som ljudbok på biblioteken inlästa av Lorelei King och hon gör helt underbara röster till karaktärerna. Själv var jag inte helt såld på filmen.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.