16 april 2024

Grattis alla whovianer!

Ikväll ser jag inte Doctor Whos 50-årsjubileumsavsnitt, tyvärr. Men om några veckor dimper den ner i min brevlåda och då är det dags för mig också att fira whovianjulafton 🙂

50 år är faktiskt riktigt coolt, en aktningsvärd ålder på en tv-serie! Jag har massor av de där åren osedda eftersom jag, som så många andra, började med omstarten (2005) med Christopher Eccleston som Doktorn. I detta nu är jag lite besviken på att inte Eccleston (vad vi vet) kommer dyka upp i jubileumsavsnittet men samtidigt barnsligt förtjust över att få se David Tennant i paradrollen igen, tillsammans med Matt Smith. Och framåt jul har vi en regenerering att se fram emot – Smith byter med Peter Capaldi och det kommer bli hur bra som helst (för att inte tala om att jag efter nyår åker till London för att se David Tennant spela Shakespeare- in your face alla som påstår att populärkultur är fördummande och aldrig leder till annan kulturkonsumtion). Jag har förvisso invändningar på de senare årens Doctor Who-säsonger men det här är inte kvällen för det. 

Sugen på att läsa mer om tv-seriernas tv-serie? Kolla min Doctor Who-helg från 2012, eller mina säsongsrecensioner här.

Härlig tittning önskar jag alla som ser avsnittet ikväll, på bio eller hemma framför datorn, avslöja inte allt för mycket för mig sen bara 😉

Vill du veta mer? Läs gärna här för en genomgång av vad Doctor Who egentligen är för något.

4 tankar på “Grattis alla whovianer!

  1. Har läst igenom de flesta av dina Dr Who-inlägg nu, kul läsning och kul med andra som också uppskattar denna fantastiska serie! Jag är precis ifatt alla säsonger (såg julavsnittet i förrgår) och känner mig helt tom i hjärtat på tanken att Matt Smith inte är med oss längre, vad tyckte du om julavsnittet?

    1. Roligt att du gillar! Jag har faktiskt inte sett julavsnittet än, delvis beroende på att jag inte har fått tag på den (är inte så haj på det här med att hitta och titta via nätet,brukar hålla mig till dvd:er) men nog ändå mest för att jag tycker det är lite jobbigt med regenerering. Jag tror mycket på Capaldi men jag kommer sörja Smith lite och det trodde jag aldrig att jag skulle säga 😉

  2. Ja, det är alltid så att man sitter med en klump i halsen är helt tom efteråt. Nu vill jag inte påverka dig men jag var inte alls nöjd med senaste regenereringen. Är fortfarande helt upprörd. Ska bli intressant att se vad du tycker ^^

    1. Jag har hört många som är grymt besvikna på julavsnittet så jag är lite beredd på att bli det jag också även om jag förstås hoppas på att slippa… Jag återkommer med ett inlägg när jag fått möjlighet att se regenereringen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.