Engelsk landsbygdsmisär när den är som allra bäst

Alltså åh vad det här är bra! Det är Downton Abbey utan glitter om vi nu ska förklara med jämförelse. Det är bitter verklighet på engelsk landsbygd under brinnande världskrig, det är fattig bonde, idealistisk skollärare och priviligierad men uppjagad överklass. Det är övergrepp och klasskamp och hjärtslitande kärlek i sörjan. Och ingen har en chans till annat än överlevnad. Möjligen. Och vad som helst kan hända, ingen är säker.

Skådespeleriet är superbt, rakt igenom. John Simm är förstås fenomenal, det är han alltid. Men också Maxine Peake och när jag tänker efter hela skådespelaruppsättningen är helt fantastiska, och väl valda för sina roller!

Jag har inte sett klart The Village första säsong än men oj vad glad jag är att det här är megaambitiöst projekt som sägs sikta på att täcka in hela 1900-talet. Jag tänker kolla tills det blir tråkigt och just nu känna det långt borta. Så tack kära John Simm-besatthet, du har lett mig rätt ännu en gång!

7 svar på ”Engelsk landsbygdsmisär när den är som allra bäst”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.