Min odödliga kärlek till Veronica M

Låt mig börja med att proklamera min odödliga kärlek till Veronica Mars! Till Keith Mars! Till Logan Echolls! Till…! Ja, till hela jäkla marsmallowsvärlden. Och till alla som med mer eller mindre uppfordrande miner pekat i VM-riktningen i flera år. Tack! Alla vet förstås redan. Alla har sett för länge sen och har fattat grejen. Det är jag som är tio år efter och som nu får äran att bländas av genialiteten i Veronica Mars. Och vilken genialitet det är!

Det här inlägget är skrivet parallellt med mitt tittande och till en början försökte jag på ett patetiskt sätt undvika spoilers men sen uppenbarade sig saker som måste diskuteras… Spoilervarning utfärdas således och alla som ännu inte sett Veronica Mars bör undvika att läsa följande text och titta på bilderna. Håll för ögonen, rör er mot närmaste försäljare av tv-serier och sjunk ner i närmsta soffa för att förkovra er i Veronica Mars. Sen är ni välkomna tillbaka. Puss!

Veronica_mars_intro

Säsong 1

Jag älskar Veronica som karaktär! Hon är sarkastisk, passionerad, trasig och bitter. Hon tar ingen skit och är inte beredd att backa en centimeter. Hon är så söndersmulad att hon inte längre vet vem hon är och ändå är hon så stark. På det där bra och dåliga sättet. Hon släpper liksom inte in. Och så älskar jag xx (jag tänker inte skriva hens namn här eftersom jag själv älskade att inte ha en aning om den episka kärlekssagan förrän den vaknade och slog mig hårt i ansiktet), trasigheten, skådespelet, passionen, lojaliteten.

Jag faller relativt handlöst för hur komplicerade saker får vara. Som Logans relation med pappan. Som Veronicas bitterhet och hela verklighet efter allt som hänt.

Genialiteten i att göra en varm, smart och rolig serie med en intrig som hämtad från vilken dagsåpa som helst. Och ro det i land. Med kvalitet och känsla. Genialiteten!

Säsong två

Men herreminje så jäkla bra det är! Hela kärleksgrejen är ju hur bra och komplicerad som helst och jag tycker förstås att hon hamnar helt rätt på slutet. Jag kan inte låta bli att säga något om Logan här, hur mycket jag älskar honom och Veronica tillsammans. Det handlar förstås om romantiken och allt det där men jag tror ändå att anledningen till att många av oss marshmallows drömmer om ett happy ever after för LoVe är samspelet, gnistorna som flyger när de är i samma rum, och dialogen… Dialogen! Aldrig har väl två så genomsarkastiska och samtidigt älskansvärda karaktärer mötts. Om tjugo år vill jag se en serie om medelålders LoVe och deras tonårsbarn! Det skulle kunna bli hur bra som helst.

 

Veronica Mars1Säsong 3

Här stöter jag på problem (jag har bara hunnit se halva tredje säsongen) och inte för att det inte är lika bra längre för det tycker jag faktiskt att det är. Men jag fattar ju att det kommer spricka mellan LoVe och jag klarar inte riktigt av det. Jag hade önskat mig en säsong där de fick ha en bra relation och så kunde dramat vara på annat håll. Är det för mycket att begära va? Jag brottas naturligtvis med att det förstås vore bäst för Veronica att vara ihop med någon annan som hon inte bråkar med hela tiden, och det vore bäst för Logan också men ändå… I min fantasibubbla kan jag väl få tro på ett lyckligt slut! Gud nåde dig Rob Thomas om du inte fixar det här i filmen!!!

Filmen

Jag har egentligen ingenting att säga om filmen som tack vare fansens kickstarterinsats kommer att få premiär under 2014. Annat än att jag längtar och till mig och alla fellow fans lämnar jag här några oumbärliga länkar!

För er som inte sett kampanjfilmen som drog igång hela filmgrejen – se den!

http://www.youtube.com/watch?v=nfkP1v10pEo

9 svar på ”Min odödliga kärlek till Veronica M”

 1. Åh jag måste se om den. det var hur länge som helst sedan jag såg den! 😉 Sen är det ju lite kul att Logan spelar i Moonlight, en vampyrserie som jag fullkomligt älskar också! 🙂

  Svara
  • En av farorna med att intensivtitta på serier är att det dyker upp så många nya skådisar en måste få koll på, ska absolut se Moonlight sen, när jag får tid 😉

   Svara
 2. Here, here! Odödlig kärlek här med och en evig crush för både Veronica och Kristen (har du inte sett Kristen Bell’s sloth meltsown, googla!). Åh vad jag hoppas att den här serien håller tills min son är tonåring, jag tänker i alla fall försöka tvinga på honom den!

  Svara
  • Men åh, hon är ju fantastisk – tack för googlingstipset! Hoppas också innerligt att den håller så jag får se om med mina barn om några år!

   Svara
 3. Tillhör tio-år-sen-idioterna. Närmare bestämt att jag dog för en vecka sen när jag såg sista avsnittet och började leta efter nästa säsong för att inse… Men nu räddade du mitt 2013/2014! Också detta gick mig förbi. Tack för att du berättade, mitt liv känns inte längre så meningslöst 😉 Kickstarter ftw!

  Svara
  • Skönt att vi är fler! Det jag hört om filmen är att den kommer ganska tidigt 2014 men det är väl osäkert om den kommer på bio i Sverige… Men dvd ska vi väl kunna få tag på i alla fall vad det lider 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.