Det var inte igår…

…som jag var på bio själv alltså. Jag ser en hel del mer eller mindre kassa barnfilmer för att det är så svårslaget fantastiskt att få uppleva den där storögda kärleken med vilken småfiktiviteterna omfamnar exempelvis Smurfarna 2. Men i helgen fick jag, på egen hand, se en film bara för att jag ville se den. Två och en halv timme i en biofåtölj. Bara jag och Katniss…

För det var förstås Cathing Fire jag såg och jag tyckte naturligtvis inte alls att det var slöseri med tiden. Jag hör ju till de där märkliga som tyckte väldigt bra om såväl andra som tredje boken i serien och jag fullkomligt älskar hur det blir mörkare och mörkare. I filmerna är dessutom kärlekstriangeln lite nedtonad eftersom vi ju inte kan befinna oss två och en halv timme inuti Katniss huvud vilket vi kunde i böckerna. Det tycker jag är väldigt bra. En annan sak som är bra är skådespeleriet, Katniss förstås (Jennifer Lawrence kan nog inte vara dålig) och Peeta, Haymitch är fortfarande min favorit, President Snow är den obehagligaste skurk jag sett och så är jag så himla glad att min favorit Philip Seymore Hoffman är med, han är en sån där skådespelare som bara äger scenen han står på utan att en förstår hur det går till.

Helt förblindad av att faktiskt ha kommit iväg till en biosalong på egen hand så är jag oförmögen att se kritiskt på filmen. Cathing Fire är en mycket bättre film än jag förväntat mig, inte minst med tanke på att det är en mellanfilm. Den är bra helt enkelt och nu ser jag väldigt mycket fram emot sista filmen, jag minns att jag tänkte när jag läste den att den är väldigt filmisk men samtidigt svår att få till utan att det blir rörigt och konstigt. Det blir en utmaning det… Och så håller vi förstås tummarna för att de skippar den monstersmöriga/förfärliga epilogen!

Har ni sett något bra på bio på senaste tiden? Går ni över huvud taget på bio eller är det Netflix för hela slanten?

16 svar på ”Det var inte igår…”

 1. Ja men ärligt talat! Den här filmen var så bra så att jag nästan dog när den slutade. I alla fall var den så bra att en stor machoargentinare ställde sig upp och skrek ”NOOOO” precis i ögonblicket den slutade vilket ledde till gapskratt i salongen och sedan fullkomlig tystnad när alla vi andra förstod att filmen faktiskt var slut och vi är tvunga att vänta ett helt år till nästa. Så fantastiskt bra!!!

  Mvh/Fröken toklyrisk 😛

  Svara
 2. Jag har aldrig gått själv på bio, är jättedålig på att göra saker ensam överlag.. Var och såg den här filmen i fredags men nu väntar jag på premiären av The Hobbit 🙂

  Svara
  • Jag älskar och har alltid älskat att gå på bio själv! Jag är inte så mycket för att diskutera filmen direkt när jag sett den och då är ensamtittning superbra 🙂 Sen tycker jag det är mysigt där i biomörkret också, att vara ensam tillsammans. Men jag går i sällskap också, och gillar det med…

   Svara
 3. Det är konstigt att man inte går på bio ensam oftare, för det är ju egentligen inte någon social grej att sitta tyst i två timmar och kolla på en film…
  Jag såg också ”Catching Fire” i dagarna och tyckte att den var himla bra. Innan den första filmen kom var jag lite orolig att de skulle romantisera böckerna, så jag är faktiskt rätt nöjd med att filmerna är lite mörkare. Och tänk vilket kap de gjorde när de castade Jennifer Lawrence som Katniss! Hon spelar rollen otroligt väl.

  Svara
  • Mörkare är alltid bra! Ensambio är ultimat tycker jag, eller att gå med någon en känner väldigt, väldigt väl så att det inte finns något tvång att umgås 🙂

   Svara
 4. åh jag ska försöka komma iväg på Catching fire jag med. Såg Hunger Games bara för någon månad sedan och tyckte att de lyckats riktigt bra med filmatiseringen av böckerna. Har hört klunkas att det blir två filmer av Mockingjay. Jahaja, de gör en Harry tänkte jag. 😛

  Svara
  • Jag är väldigt orolig för att de ska dela upp det i två filmer, vore väldigt irriterande dels at behöva vänta dels att det inte riktigt känns motiverat utifrån boken… Men visst, lyckas de göra två bra filmer så får jag väl stå ut 😉

   Svara
 5. Det låter som en riktigt härlig bioupplevelse! Själv går jag tyvärr ytterst sällan på bio, även fast jag tycker väldigt mycket om det. Nu är jag helt besatt av Engelsfors-triologin, och undrar hur den kommer te sig som film. Har ingen aning om när den kommer visas, men har bestämt att den SKA jag se på bio. Kanske kan jag till och med få sällskap av Fru Fiktiviteter? (Jag lovar dyrt och heligt att inte analysera sönder filmen efteråt.)

  Svara
  • Fru Fiktiviteter vill gärna se Cirkel-filmen när den kommer, och du kan till och med få tillåtelse att analysera hur mycket du vill bara du väntar tills filmen är färdig 😉

   Svara
 6. Det var ett tag sen jag var på bio själv men på bio var jag förra helgen med min sambo och såg just den här. Åhhh vad den var bra! Jag gillade också andra och tredje boken och var sjukt imponerad över hur bra de gjort andra filmen. Och Jennifer Lawrence! Så bra hon är! Kan knappt vänta till tredje filmen.

  Svara
  • Fantastiskt bra, jag vill se den igen genast 🙂 Längtar intensivt efter nästa film och den avslutande också förstås men är lite sur över att de drar ut på väntan så mycket iom att dela upp sista boken i två filmer. Men den som väntar på något gott osv…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.