Legend

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om Legend. Jag vill inte jämföra den med de uppenbara (Hungerspelen, som till och med nämns på omslaget, och Divergent främst), jag vill inte mala samma gamla text igen, jag börjar nog tröttna lite och det känns orättvist mot boken.

June är hur lyckad som helst, och vacker (varför måste alla vara så bländande vackra?) och Day är hur tuff som helst där han bedriver sin kamp utanför systemet, och vacker. Deras vägar korsas och ja, det blir som det blir. Det är här det blir jobbigt eftersom det där förutsägbara kanske inte hade varit så förutsägbart om jag inte redan läst några ungdomsdystopier i samma stil. Legend är en bladvändare, en bok som ibland lyckas gripa tag och jag tycker att den beskriver syskonrelationer på ett fantastiskt sätt som känns på riktigt. Över huvud taget finns det ingenting som inte är på riktigt i Legend och det gillar jag.

Junes liv före Day verkar hur tråkigt som helst måste jag säga, instängsd i det där huset, den där skolan, utan vänner andra än brorsan och hunden. Det är inte utan att en får en ”stackars lilla rika flicka”-tår i ögat… Det är intressant att boken börjar säga något om klassproblematik, jag tror att det kommer kunna fördjupas och bli riktigt bra framöver.

Legend är en bra ungdomsdystopi och om jag nu till slut ändå ska släppa igenom en jämförelse så blir det en till den här bokens fördel. Den är så mycket lättare att hänga med i än Divergent-serien det är inte 78 karaktärer att hålla ordning på vilket är väldigt bra för min sega hjärna.

Legend av Marie Lu. Modernista

Finns som e-bok.

6 svar på ”Legend”

  1. Håller med. Men det är verkligen trist att den här genren är så uttjatad att man börjat blanda ihop allt… När jag skulle recensera Legend så kom jag på mig själv med att försöka ta med saker jag gillat med Divergent och andra liknande böcker. Och då älskar jag att det finns massor av böcker med fantasy/sci-fi-tema med unga tjejer som huvudpersoner!

    Svara
    • Jag gillar det ju också men börjar bli lite förvirrad nu. Det är lite krångligt att allt är serier också eftersom det är väldigt svårt att hålla isär vad en läst i en serie från en annan när det dyker upp en ny del…

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.