16 april 2024

En studie i rött

en-studie-i-rott-180x279Jag är en sån som läst ytterst lite Sherlock Holmes (något kort och sen Baskervilles hund), sett några avsnitt Sherlock, fascinerats och velat gå tillbaka till källan. Mina förväntningar var inte direkt höga, vad skulle en detektivhistoria från sent 1880-tal kunna säga mig idag liksom?

Men det kom ju på skam. En studie i rött är jättebra. Den är välskriven och den som sett Sherlock förstår genast att Moffat och Gattis som skapat den serien verkligen älskar och vill återskapa stämningen i Conan Doyles böcker. Det är levande, fyndigt, rappt och allt annat än mossigt.

Mer säger jag inte, avslöjar ingen intrig utan rekommenderar lite klassikerläsning istället. Själv tänker jag absolut läsa vidare och efter det planerar jag att läsa Mattias Boströms Från Holmes till Sherlock som jag hört mycket gott om.

En studie i rött av Arthur Conan Doyle. Lind & co

Finns som e-bok.

En tanke på “En studie i rött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.