Reserapport: Stratford upon Avon

Jag har ägnat fyra dagar den senaste veckan åt att njuta av London och bokhandlar och kultur och jag tänker berätta om det under de närmaste dagarna, idag håller vi oss i Stratford Upon Avon. Detta Stratford ligger två timmars tågresa från London, är Shakespears födelseort och en ganska litet samhälle där det mesta kretsar kring skalden. Vårt hotell hette exempelvis the Shakespeare, som ungefär hälften av alla andra…

Det finns mycket av äldre bebyggelse kvar, många små söta butiker och minst en trevlig pub att fördriva tiden på (jag hann bara testa en) Stratford var trots regn och blåst den allra största upplevelsen, att få komma ut i landet lite och se de där hedarna och landskapet genom tågfönstret. Fantastiskt! Men den allra största upplevelsen var Swan theatre, ett av RSCs teatrar nere vid Avon. Vi såg uppsättningen av min absoluta favoritbok Wolf Hall och den var verkligen oförglömlig. Men teatern, byggd som en teater på Shakespeares tid med nivåskillnader och balkonger där en får luta sig framåt eller stå och uppleva, runt om. Det var värt pengarna och ansträngningen bara det. Det enda negativa var att vi satt högt upp och jag är fobiskt rädd för höga höjder. Men teatern var tack och lov så bra att jag glömde det under de tre timmar det pågick.

9 svar på ”Reserapport: Stratford upon Avon”

  1. Stratford är mysigt, tycker jag! Har sett några Shakespeare-pjäser där och hade väldigt gärna sett Wolf Hall som pjäs! Ser fram emot att läsa om dina intryck av London också!

    Svara
    • 29 mars är vad jag vet sista speldag för Wolf Hall (och Bring up the Bodies som jag tyvärr inte hann se), men visst borde de fortsätta eller återkomma när tredje boken kommer ut åtminstone. Inget jag vet dock.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.