Reserapport: London

Ja, vad ska jag säga. Den här gången var resan mycket intensiv och synnerligen välplanerad, in i minsta detalj. Jag har sett delar av London jag inte hann förra gången. Jag har återsett Hatchards, Foyles och Forbidden planet. Jag har marscherat snabbt och långt bort från British museum för att slippa allt folk och för att jag insåg en gång för alla att jag har svårt för museer och i synnerhet sådana där många ska samlas och bese döda människor, här mumier. Så vi åkte till Barbican och drack drinkar istället…

Innan och efter dess hann vi dock uppleva vårvädret i London, regnet, Regents park, Bloomsbury, Harley Street (som spelar huvudrollen i Aldermanns arvinge) och Oxford Street. Kvällen i lördags avslutades på nämnda Barbican med ännu en stor teaterupplevelse, den här gången a la Shakespeare och David Tennant i Richard II. Också den här gången satt vi högst upp och jag har alltså suttit sex timmar i fastfrusen skräck den här resan. Men det var det värt, trots att jag oroade mig på riktigt över Tennants säkerhet en stund i lördags, han är väldigt slängig i sitt rörelsemönster och befinner sig rätt ofta på en upphöjd ramp. Men oj så fantastiskt snygg scenografi det var, och alla önskade vi oss hår som Tennants kung…

7 svar på ”Reserapport: London”

 1. Härligt att läsa om dineras. Vi hade lika samma grå ruskväder men bokaffärerna var grymma. Bredvid british museum ligger London rewiew of books. Där var det lugnt 🙂

  Svara
  • Jag var in där och samlade krafter faktiskt, men i fiket var det full rusch och rätt högljutt. Åt italiensk lunch mitt emot 🙂

   Svara
 2. Låter helt fantastiskt! Barbican gillar jag, trots att det egentligen är ett ganska fult bygge… När jag bodde i London brukade jag skaffa sista-minuten-biljetter till många Shakespeare-pjäser där. Hade gärna sett Tennant! Kul att du fotat Harley Street! 🙂

  Svara
  • Barbican var verkligen en speciell upplevelse, vackert är det inte men gemytligt och jag skulle ge vad som helst för att ha tillgång till så himla bra teater. Sörjer lite att inte biblioteket var öppet när jag var där, hade velat se det.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.