London enligt Virginia Woolf

Som en uppladdning inför Londonresan läste jag Virginia Woolfs artikelsamling London. Det är en stämningsfull textsamling som förmedlar en stark känsla för 1930-talets folkvimmer på Oxford Street, livet längs Themsen och lyckan i att hitta en tyst kyrkogårdsbänk att läsa på. Det är en helt fantastisk bild av London som målas men det är också en oerhört stark spegling av Woolfs sylvassa penna. Jag, som inte läst Virginia Woolf tidigare, är helt förälskad. Med ironi, med allvar, med korta rakbladsvassa kommentarer avslöjar hon såväl politiskt spel, patriarkal överordning, samhällelig misär och orättvisor. Samtidigt som hennes odödliga kärlek till hemstaden förmedlar en bild av ett samhälle hon vill förändra men aldrig förlora. Jag älskar London sen tidigare och nu älskar jag dessutom Virginia Woolf. Det här är början på en lång och fantastisk vänskap.

London av Virginia Woolf. Ellerströms

4 svar på ”London enligt Virginia Woolf”

    • Det är en jättebra uppladdning inför resan, även om mycket förstås är förändrat sen hennes dagar så ger boken ett lite nytt perspektiv på London.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.