21 april 2024

Ru

Bitvis är Ru en bra bok, en gripande skildring av ursprung, flykt, att hitta sig själv på nytt och att leva. Bitvis är det alldeles fantastiskt gripande och sagolikt.

Jag vet inte om det här är en självbiografisk roman, en självbiografi eller helt enkelt en roman. Det spelar kanske mindre roll. Ru är i alla fall berättelsen om en familj och hur de tvingas fly från Vietnam, hur de skapar sitt nya liv i Montreal och hur de lever vardagsliv mitt i allt, i skuggan av den amerikanska drömmen (de flyttar till staterna sen), hur många lyckas och andra betalar priset.

Återblickarna är ofta drastiska och oerhört hjärtskärande, som den om den lille pojken som avrättas, eller föräldrarna som skiljs från sina barn. Döden som är så påtaglig och nära. Oj vad bra det är emellanåt!

Ru av Km Thuy. Sekwa

Finns också som e-bok!

8 tankar på “Ru

    1. Verkligen! Jag älskar hur de där fragmenten får mig att förstå att det finns så många fler som inte är berättade, historier i det oändliga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.