16 april 2024

Boktolvan a la 2014

Jag har som bekant en hel hög med olästa böcker att ta mig an, riktiga längtansböcker som jag köpt och lånat för att jag knappt kan hålla mig av förväntan. Dem tänker jag ägna särskild uppmärksamhet i år. 2014 ska bli längtansböckernas år. För att verkligen kunna försjunka är planen att ägna varje månad åt en speciellt utvald hyllvärmare och avnjuta den så långsamt det går. Parallellt kommer jag förstås att läsa annat, som andra hyllvärmare och nyutgivet i salig förening men den där särskilt utvalda boken kommer att ägnas särskild uppmärksamhet såväl här på bloggen som i läsfåtöljen. 

Januari månads bok är ”Lighthousekeeping” av Jeanette Winterson – av det jag läst så här långt så verkar den infria mina sjukt höga förväntningar. Har du läst?

Just nu läser jag väldigt försiktigt och eftertänksamt, jag kan hasta med alla andra böcker men inte med månadsboken, det är lite som stressterapi för mig. Troligen väldigt nyttigt… Jag återkommer med rapporter och recension vad det lider. Och så har jag redan börjat gotta mig åt tanken på vad som kan bli februari månads bok, en Atwood kanske? 

10 tankar på “Boktolvan a la 2014

  1. Nej, den har jag inte läst. Däremot har jag läst hennes ”Why be happy …” och blev imponerad. Jag hade aldrig kunnat läsa långsamt … Hastar vill jag inte påstå att jag gör, men visst läser jag fort och mycket! Finns ju så många böcker som väntar 🙂

    1. Det finns väldigt många böcker som väntar och just tanken på det är det som stressar upp mig lite. Jag läser mycket, snabbt och intensivt och vill nu tvinga mig själv att läsa lite eftertänksamt ibland också. Skulle dock inte vara görbart om jag inte läste en massa annat samtidigt 🙂 Vill gärna läsa Why be happy… men vill läsa mer av hennes romaner först, främst Apelsiner… Eftersom jag fått för mig att jag bör det för största möjliga läsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.