Boktolvans första

2014 års boktolva är en hel hög med längtansböcker och först ut var Lighthousekeeping av Jeanette Winterson. Recensionen kommer snart men jag vill göra en liten utvärdering av själva läsningen också. För att motverka den stress jag märkt att jag ibland bygger upp i läsningen vill jag lugna ner, ta det långsamt och suga på orden – som Susan Hill gör. Alltså bestämde jag mig för att läsa väldigt långsamt och lite i taget. Tio sidor om dagen närmare bestämt. Tio ganska luftiga sidor. Med tid för reflektion, för att gå tillbaka, läsa om och försjunka lite extra. Och det har fungerat så himla bra, läslugnet har verkligen infunnit sig. Naturligtvis har jag läst annat samtidigt, tio sidor om dagen förslår ju inte långt, men begränsningen har fått mig att längta till Wintersonstunden varje kväll, det har blivit lite magiskt över ritualen. Så jag fortsätter med en läsgräns varje dag, under kommande vecka avslöjar jag vilken bok som blir februaris njutning. 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.