Läsbeteende

När jag skrev det där inlägget och bad om blogginspiration skrev Helen: Undrar hur snabbt du läser böcker? Hur lång tid tar det för dig att läsa en bok på ca 400 sid? Och fråga nr 2 är hur mycket av din fritid läser du böcker?

Jag läser egentligen inte särskilt snabbt alls. Vissa böcker slarvar jag igenom, vissa böcker är luftiga, vissa böcker dröjer jag kvar i och vissa böcker kräver sin tid. Därför kan jag inte svara entydigt på frågan – ibland (ytterst sällan och med optimala förutsättningar) läser jag en 300-sidors bok på en dag, ibland tar det en månad, men i snitt skulle jag nog säga att det tar ungefär en vecka. Jag läser kanske sisådär 50 sidor per dag. Vissa dagar läser jag dock noll sidor och lägger timmar på att flytta juveler i ett totalt onödigt iPad-spel istället, men de dagarna kanske vi kan tala tyst om…

När det gäller fråga två så hänvisar jag till ett inlägg jag skrev  om hur jag hinner läsa så mycket, det jag skrev där gäller fortfarande. Hur läser ni?

9 svar på ”Läsbeteende”

 1. Jag är så otroligt varierad i mitt läsande, jag är nog ganska lik dig i mitt läsande verkar det som. Jag kan klämma 300 sidor på en dag, men ofta blir det kanske 0-50.

  Svara
 2. Det är väldigt olika. Vissa dagar (när jag är ledig och in the mood) kan jag läsa över 400s. Men ibland läser jag inget. Men jag brukar väl läsa mellan 50-150s per dag.

  Svara
 3. Ja, gud vad svårt att svara på. Böcker som verkligen är bra och lättlästa kan ta lång tid att läsa beroende på ork och tid. Vissa riktigt tjocka böcker kan gå snabbt för att jag har orken och tiden och har ett läsflyt. Mitt snitt är nog också en vecka för en bok på runt 400 sidor.

  Svara
  • Det är ju väldigt beroende på tid och framförallt energinivå det där, ibland orkar en ju inte ens ta tag i en bok som är fantastisk…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.