4 svar på ”Kinghelgen lever vidare!”

  1. Väldigt intressant artikel och kul att läsa att hans författarskap börjar omvärderas 🙂 Jag läser just nu Att skriva och den skrevs ju slutet av 90-talet/början av 2000-talet. I den är han lite bitter över kritikernas behandling av hans böcker.

    Det flesta av de böcker som jag äger av Stephen King är sådana som jag har köpt begagnat och därför har jag ju många av de gamla Legenda- och Bra Böcker-utgåvorna. Det märks verkligen att de har lagt ned minimum ansträngning på översättningarna och så många stavfel som det finns i dessa böcker har jag faktiskt aldrig sett i någon annan tryckt bok. Verkligen gräslig hantering av verken.

    Svara
    • Väldigt tråkigt att de behandlats så illa och inte bara av kritikerkåren utan av förlag vilket naturligtvis inte ökat chanserna för att kritiker skulle ha läst böckerna med välvillig inställning och sett det som är sant fantastiskt i dem. Jag förstår att han är bitter. Dessutom verkar han ju inte alltid ha fått publicera böckerna i den form han velat, tänker exvis på The Stand som gavs ut i den utgåva han ville väldigt sent. Trist att, som det står i artikeln, han omvärderas först när han kanske inte är riktigt lika bra längre men väldigt bra att det händer!

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.