Det här med bokmärken

I senaste (eller möjligen förra om det kom ett nytt igår) numret av Svensk bokhandel berättar jag hur det förhåller sig med mina bokmärken, min typ bokmärkespolicy. Eftersom jag ser helt förryckt ut på bilden till min lilla berättelse (eller möjligen för att jag inte hunnit fota än) så får ni ett litet citat av min oändliga visdom:

Jag använde gamla kvitton och sånt innan det slog mig att ett intresse som tar så mycket av min tid naturligtvis förtjänar lite finare attiraljer. Nu kör jag med riktiga, fina bokmärken istället, såna som jag köper på resor, i bokhandeln och på nätet.

Och här är de, några av dem (nämnas bör kanske att det till vänster aldrig är använt eftersom det är så himla fint. Kanske när tredje Mantel-boken om Cromwell kommer…). Behöver jag säga att katten avgudar bokmärkena med tofsar, de har slitits ur böcker och flugit över rummet i någon sorts kasta och jaga-lek mer än en gång…

 

Hur ser din bokmärkespolicy ut?

12 svar på ”Det här med bokmärken”

 1. Jag kör alltid med riktiga bokmärken och jag är speciellt förtjust i de med magnet, som man viker över en sida 🙂

  Det där bokmärket med ugglorna var riktigt fint!

  Svara
  • Gillar också magnetbokmärkena, har bara ett just nu men ska utöka samlingen så snart jag hittar något fint 🙂

   Svara
 2. Jag har aldrig varit en bokmärkesperson, har använt vad som finns till hands just när jag påbörjar en ny bok. TBD skickar dock med bokmärken i sina böcker så nu har jag samlat på mig några sådana som faktiskt används.

  Svara
 3. Det där går i vågor för mig. För ett tag sedan hade jag en diger samling fina bokmärken, sen försvann de i någon flytt och nu använder jag nästan bara reservationskvittona som behändigt nog ofta ligger i mina böcker. Men fick en stark längtan tillbaka till fina bokmärken nu…

  Svara
  • Det har gått lite fram och tillbaka för mig också, men nu när jag faktiskt har några riktigt fina bokmärken så hoppas jag att jag ska fortsätta använda dem 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.