Nu firar vi Maria!

Nu börjar det bli hög tid för en temadag, eller hur!?! Tidigare har vi hyllat Jonas Gardell och Jane Austen och i år av alla år är det naturligtvis dags att ge Maria Lang den uppmärksamhet hon förtjänar. Lördagen den 29 mars, två dagar innan det som skulle ha varit huvudpersonens 100-årsdag, är det dags! Vill du vara med och skriva om Maria Lang, hennes böcker eller något annat relaterat? Himla kul tycker jag i så fall, maila mig (fiktivahelena@gmail.com) senast torsdagen den 27 mars så gör jag ett schema.

Och tro det eller ej, det här är också ett inlägg helt i linje med min feministiska vecka. Den som läser bara en smula Maria Lang blir snart varse att det finns en hel del tuffa kvinns i hennes värld och att den tuffaste av dem alla är hon själv. Maria Lang/Dagmar Lange är en sann feministisk förebild och synnerligen uppfriskande att läsa på det sättet. Jag ska nog ta och läsa om Att vara kvinna snart…

13 svar på ”Nu firar vi Maria!”

 1. Vad kul! Jag har faktiskt hittills inte läst en enda Maria Lang-bok, så det är ju verkligen på tiden! Ska bara tänka efter om jag hinner med också… Återkommer!

  Svara
  • Hoppas du vill läsa inför, annars kan du säkert bli inspirerad under dagen när vi andra skriver om våra läsupplevelser. Vill du har lästips kan du kolla i min kommentar till Tant Augusta här intill.

   Svara
  • Det tycker jag absolut att du ska göra! Min, och mångas, favorit är den allra första i serien – Mördaren ljuger inte ensam. Övriga böcker med Puck (ca tio böcker i serien) är också väldigt bra. Sen är det lite mer upp och ner med kvaliteten men det finns guldkorn också i den senare produktionen. Vill du läsa något som passar årstiden rekommenderar jag en titt i min Langkalendern (https://www.fiktiviteter.se/2011/08/23/den-ultimata-maria-langkalender/) där det också finns en tematisk genomgång av böckerna.

   Svara
  • Klart att du ska vara med! Jag vet inte vad de andra ska skriva om och faktiskt inte vad jag själv ska försjunka i heller. Det brukar bli varierat ändå, av sig själv, så kör på något du känner extra för! Jag knåpar på ett schema och skickar ut en tid till dig och alla som anmält sig om några dagar.

   Svara
 2. Vet inte om jag hinner läsa och/eller skriva ngt nytt men skulle det vara ok med en ompublicering av Mördaren ljuger inte ensam som jag läste förra året?

  Svara
  • Ompublicering är helt ok, så länge det har med Maria Lang att göra så funkar allt 🙂 Jag skriver upp dig och återkommer via mail med en tid för publicering.

   Svara
 3. Jag skulle gärna vilja vara med och skriva något. Jag läste ju min första Maria Langbok för ungefär ett år sedan och har läst 4 st än så länge. Var in på Bokus och beställde de sex böckerna som Norstedts gav ut på nytt. De kostar 99 kr/styck nu. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.