Oändligt goda skäl att läsa en bok

Jag har fått äran att bidra till den lista som just nu växer fram i bokbloggosfären, där det helt enkelt handlar om att samla argument för läsning. Det hela började hos Boksystrar och övriga argument hittar du hos En bok om dagenHyllan, What you readin?, …och dagarna går, Enligt OCarolina läser och Lingonhjärta som var den som taggade mig. Först när jag började läsa de övrigas angivna skäl för läsning tänkte jag att ”attans de har tagit mina grejer” men sen insåg jag snabbt att eftersom det finns så oändligt många skäl att läsa så är det ju inget problem. Mitt goda skäl att läsa en bok, som dessutom är mitt favoritskäl att läsa själv, lyder som följer:

9. Därför att det är det bästa sättet att öva upp och få vistas i sin fantasi!
Att läsa en bok är för mig att få några ingredienser till en riktigt god maträtt och sen skaffa fram resten själv. Jag är en av de där som menar att författaren skriver ungefär halva berättelsen och sen är det jag som läsare som skapar resten. Jag bygger hus som karaktärerna bor i, klär dem och lär känna deras kompisar. Och sen kan jag väldigt sällan lämna dem ifred efter läsningen heller, vad händer med Katniss (den förfärliga epilogen har jag förträngt), med Nell och Eve och med Catherine när jag stängt igen boken. En riktigt god bok blir jag aldrig färdig med, den lever vidare och utvecklas ständigt i min fantasi och gör mig ännu bättre på att fantisera. Det är definitivt något jag inte skulle överleva utan.

Jag vill tagga Beroende av böcker som jag hoppas vill skriva vidare på listan!

Uppdatering: Och här är Beroende av böckers lässkäl!

7 svar på ”Oändligt goda skäl att läsa en bok”

  1. Ditt skäl är vad jag skulle ha skrivit om du inte valt det först! 🙂 Förmodligen det bästa med att läsa böcker. Någonsin.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.