Vad kom först – hönan eller… netflix?

Nu börjar den komma krypande minsann, lästristessen. När jag hade en ledig dag förra veckan skulle jag ägna mig åt mina böcker tänkte jag. Det slutade med att jag läste mina 10 sidor i marsboken och sen stod jag framför min bokhylla och kunde inte hitta något jag ville läsa! Och så är det nu, jag känner helt enkelt inte för att läsa, det jag ändå läser är månadsboken som jag i det närmaste tvingar i mig (men den är bra även om den inte förmår locka mig till läsglädje), Pappersstäder som jag samläser med Enligt O och så Hungerspelen som jag läser om inför bokcirkeln på jobbet. Det går trögt till och med med så förstklassig läsning. Och det är naturligtvis bara att acceptera, också detta ska passera.

Men frågan är om den här läströttheten som utlöstes ungefär precis samtidigt som familjen skaffade netflix-abbonemang för två veckor sen är frambesvärjd av just det ökade tv-utbudet, eller om jag kände den komma och skaffade abbonemanget för att ha något att göra på kvällarna. Jag lutar väl kanske åt något sorts mellanting, avsaknaden av lässvacka de senaste åren gör den nog oundviklig och tv-serieperioder har jag ju alltid haft. Det värsta med lässvackorna brukar för mig vara att inte veta vad jag ska göra med den där tiden som jag annars avsätter för läsning, det slipper jag nu. Vad jag ser? Just nu är jag precis färdig med första säsongen av Supernatural (skriver något om den snart) och kör nog på med den ett tag. Och så har jag markerat kanske 20 serier som jag vill se sen, och en del filmer. Jag lider inte direkt brist på underhållning om vi säger så. Har ni netflix och har ni framförallt några rekommendationer till mig, vad får jag inte missa i utbudet?

Och oroa er inte, jag hittar tillbaka till böckerna ska ni se, vi tar bara en liten välbehövlig paus.

9 svar på ”Vad kom först – hönan eller… netflix?”

 1. Även jag skaffade Netflix för ca två veckor sedan och måste erkänna att det är typ det enda jag har pysslat med sedan dess… Undrar hur många nya abonnenter de får den här tiden på året.

  Har sett nästan två säsonger av Battlestar Gallactica som jag gillar väldigt mycket. Har även klämt en säsong av Warehouse 13 som inte är något mästerverk men helt klart godkänd underhållning. Härnäst på listan finns Sons of Anarchy. Men jag vill även slå ett slag för de många fina dokumentärer som finns på Netflix! Se exempelvis ”Bronies – The extremely unexpected adult fans of My Little Pony”.

  Svara
  • Tack för tipsen, eftersom jag underhåller min lista i netflix mer än vad som kan vara nyttigt och normalt så kommer dina tips snart hamna där 🙂

   Battlestar galactica är fantastiskt bra, ett viktigt tips är att om du som jag tycker att tredje säsongen är sjukt seg så måste du härda ut för den avslutande säsongen är riktigt, riktigt bra!

   Svara
 2. Haha här Neflixas det till tusen också. Läser väldigt lite för tillfället. Men du! Du får inte missa Breaking Bad. Något av det bästa jag har sett faktiskt! Sen tittar jag på Medium igen och är sugen på att ge mig på Supernatural också.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.