En kort (totalt spoilerfri) betraktelse över Veronica Mars-filmen

Igår såg vi den så äntligen, jag och katten, den hett efterlängtade Veronica Mars-filmen. Av respekt för alla fellow marshmallows som ännu inte sett filmen vill jag inte säga särskilt mycket om handlingen men jag kan konstatera att inte särskilt många av oss kommer att bli besvikna. Det är en film för fansen på gott och ont. Jag förstår att SF valt att inte ta upp filmen till bioduken, utan bakgrundskopplingen till serien tänker jag mig att filmen är en ganska tam upplevelse. För mig som fantast är det dock fantastiskt att få träffa Veronica och i stort sett alla andra älsklings- och hatkaraktärer igen. Gåtan kring vilken handlingen kretsar är möjligen något överkonstruerad men jag känner att det funkar. Mitt största problem med filmen är att den väcker begäret i mig. Hur coolt hade det inte varit om det här fått utvecklas över en ny VM-säsong istället? Åh dessa orealistiska önskedrömmar… Jag har istället gett mig in i en till synes fruktlös övertalningskampanj för att tvinga min stackars make att se hela serien med mig och sen förstås också filmen igen. Det är lite trögt just nu men jag ger inte upp… Har du hunnit se filmen än? Vad tyckte du?

Boktimmen har också hunnit se och skriva. Vill du läsa mer om min VM-kärlek hittar du ett långt inlägg här.

10 svar på ”En kort (totalt spoilerfri) betraktelse över Veronica Mars-filmen”

 1. Jag såg den igår med min stackars make, han som knappt sett serien så blev det nog en väldigt tråkig film. Det är en film helt gjord för oss som är fans, jag älskar ju verkligen serien. Jag tror på något sätt att jag skulle njutit mer av filmen om jag inte tvingat min man att se den med mig. Sen så skulle jag nog velat ha ännu mer spänning mellan logan och veronica, den som fanns i serien, kom inte riktigt fram i filmen. Jag är nog ändå inte helt nöjd med filmen, tror den skulle passat mer som en säsong.

  Svara
  • Jag bestämde mig för att inte se den med min man som inte sett serien än, dels för att jag hoppas att han ska se den med mig och jag vill inte att han ska bli totalspoilad men faktiskt mest för att jag inte riktigt kan ge mig hän om jag ser det med någon som inte riktigt är på samma ställe som jag. Du får se den igen, ensam 🙂

   Svara
 2. Jag fick supercravings efter serien när jag såg filmen, så jag måste se den igen nu. Inte mig emot 😉 Jag gillade filmen, men kan tänka mig att den inte alls är särskilt bra om man inte har sett serien innan. All bakgrund försvinner ju. En ny VM-säsong hade ju varit helt fantastiskt. Gör sig bättre som serie än som film 🙂

  Svara
  • Den gör sig absolut bättre i serieformatet även om filmen funkar på oss inbitna fantaster. Jag såg serien så sent som i vintras men är ändå sugen på en omtittning nu 🙂

   Svara
 3. Aldrig sett serien men förstod direkt vad som är fel med folk nuförtiden om de gillar sånt här. Dialogen är orealistisk och upphackad som en skogaholmslimpa och danskarna måste använda denna film som ett exempel på hur man inte talar naturligt i en film.
  Amerikanerna är mästare på attitydproblem och de svenska nihilisterna har så klart tagit VM till sitt hjärta med hull och hår.
  Allt är yta och perfekt och det handlar mer om att posera än att agera. Det här är Buffy Vampire som försöker leka detektiv eller nåt.
  Förresten ringde just dagis och undrade var ungen Veronica var någonstans men jag svarade att hon var på Mars!

  Svara
  • Ok, ja man kan ju tycka olika. Tråkigt att du inte gillade filmen och synd om du såg hela när den verkar ha gjort dig så upprörd.

   Svara
   • Det räckte att se en halvtimme för sen hade hjärnan krympt till den storlek som de flesta ungdomar har idag. Nu förstår jag dem dock för det är sån här skit som har förstört dom.

    Svara
    • Trist för dig som sagt. Jag håller, vilket torde vara uppenbart, inte med dig om Veronica Mars men inte heller om att de flesta ungdomar skulle dras med förkrympt hjärna eller att det är något ”fel med folk nuförtiden”.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.