Stackars, stackars Jane!

Det var inte direkt oväntat men den där Fifty shades möter Jane Eyre som jag köpte för nitton spänn på bokrean var riktigt, riktigt dålig. Inte nog med att klipp och klistra-romaner sällan är bra (lex Stolthet och fördom och zombier), det var dessutom riktigt dåliga sexscener som klippts in bland de naturligtvis fortfarande bra Bronte-partierna, tänk er kontrasten. Att Jane sen också görs till en underlägsen, rätt obeslutsam gnällspik, att halva berättelsen är bortklippt, att Rochester bara är manipulativ och vidrig och att ytterst lite av det så ruvande gotiska är kvar gör ju ingenting bättre (förutom det där att den kortats så att inte hela berättelsen besudlas, det tackar jag för). Och så onani medelst stearinljus, sex på häst och minnen av orgier på flickskolan på det, oh the humanity! Läsare, jag slängde bort den.

Jane Eyre laid bare av Eve Sinclaire (och Charlotte Bronte då)

10 svar på ”Stackars, stackars Jane!”

 1. Jag vill verkligen tacka dig för varningen! Älskade Jane Eyre och vill inte läsa om henne på det här sättet. Boken låter som en våldtäkt på min romanhjältinna.

  Svara
 2. Men usch. Inte för att jag är nåt stort fan av Jane Eyre, men det där låter ju avskyvärt. Frågan är, vad göra? Jag hamnade i en knepig situation för ett tag sedan då jag fick recensionsex av ett par böcker som inte bara var usla utan dessutom framställde mitt yrke på ett oprofessionellt sätt samtidigt som författaren utgav sig för att vara expert. Vad gör man då med böckerna? Jag skäms om de står i min bokhylla, jag vill inte ge bort dem och riskera att sprida lögner och missuppfattningar, och att förstöra böcker känns som helgerån. I väntan på att jag ska bestämma mig står de som en skamfläck i hyllan…

  Svara
  • Jag tycker också att det är svårt men de gånger jag verkligen tyckt illa om en bok så har jag faktiskt kastat den. Om det är riktigt, riktigt illa alltså…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.