Det hände mig

Allt är bra nu men jag måste delge er den obehagliga kris som inträffade på Helsingfors flygplats igår. Flyget var två timmar försenat och jag hade checkat in alla böcker utom en med bagaget. Och så var den bok jag hade tillgänglig obeskrivligt trist, över gränsen till oläslig (vad är det med dig Hilary Mantel, var det först i Wolf Hall du lyckades – Fludd är svintrist!). Vad göra? Inget pocketshop så långt ögat når! Nu har jag blivit upplyst om att det ska finnas ett bytesbibliotek någonstans på flygplatsen men det var mig obekant då. Batterierna tog slut i min iPad, allt såg mörkt ut. Det hela slutade med att jag lyssnade på ett random kapitel (min mp3-spelare har efter en krasch kastat om boken så att jag inte kan hitta ordningen längre) av Harry Potter föredömligt läst av Stephen Fry. Jag vet inte riktigt vad de gjorde, det var någon sorts kalas, men jag gillade att höra Stephen Fry tala med just mig, bara rösten…

Det var traumatiskt men jag överlevde, tågresan hem säkerställdes tack vare en snabb avstickare till den lila butiken på Stockholms central där Fludd fick sällskap av We are all completely beside ourselves i väskan (här skulle en naturligtvis kunna argumentera för att jag skulle kunna läsa någon av de inte längre incheckade böckerna istället men den som gör det känner inte riktigt mig). Att sen överförfriskade medelålders herrar förpestade tågresan så att jag inte kunde läsa är ju en annan femma.

Jag är alltså här för att vittna inför #boblmaf och alla om vikten av att välja rätt läsning och att tänka på alla eventualiteter. Jag mår bra nu men det var förstås oerhört traumatiskt. Jag kommer troligen besöka någon form av bokhandel snart och där göra ett massivt inköp, för att om möjligt trycka undan flygplatstraumat. Jag ska bara gå in och klappa på böckerna i bokhyllan först. My preciousss!

14 svar på ”Det hände mig”

 1. Tänk dig då en USA-resa när flyget dessutom är fem timmar sent – och du hittar en bok som du ä l s k a r! Så jag upptäckte true-crime-drottningen Ann Rule 😀 Beklagar ditt trauma, men kanske blir det bättre nästa gång. /Kriss

  Svara
  • Det känns som att det fanns en mening med det hemska nu när jag fått dela mina erfarenheter med er och hör att ni kommer vidta åtgärder. Minst två böcker i handbagaget är numera lika oumbärligt som pass!

   Svara
 2. Tur att det finns lila små affärer 🙂 tågläsning är en favoritsysselsättning som kan få den mest traumatiserade bokbloggare att lugna sig …

  Svara
 3. Näe!! Rena mardrömmen ju! Men bra att det ordnade upp sig. Jag har numera garanterat mig. Har alltid både kindlen, ipod touchen, telefonen OCH riktiga böcker med mig numera. Alla synkade och i ordning. Utifall det krisar sig 🙂

  Svara
  • Jag brukar också vara förberedd men den här gången slog det någon sorts slint. Det kommer inte hända igen.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.