16 april 2024

Det dåliga samvetets månad

Alla har vi våra dåliga samveten. Det här är ett av mina. Och det är inte vilka böcker som helst, det är recensionsböcker som jag själv bett om alternativt tackat ja till att ta emot. Men jag har inte läst dem. Och i vissa fall har de stått och väntat i över ett år. Jag mår nästan lite illa av att erkänna det. Vore det så att jag tappat intresset så skulle jag förstås ha hävt bort böckerna och låtsats som om det regnar men det här är ju böcker som jag fortfarande vill läsa, de hamnar bara aldrig allra överst i högen utan blir undanskuffade hela tiden. Men nu är det dags. Nu ska jag ägna en eller möjligen två månader åt att beta av den här högen och begrava det dåliga samvetet. Vilka förordar du alldeles extra? Från vilket håll gör jag bäst i att angripa den?

10 tankar på “Det dåliga samvetets månad

 1. Jag förstår dig fullt ut eftersom jag har samma problem. Det pinsammaste är att jag faktiskt har recensionex som jag har fått 2012 som ännu inte är lästa. De är ca 1,5 år gamla. Men jag har bestämt mig för att beta av alla ”gamla” recex i år så att det inte ska ligga en massa och drälla för som du säger man vill ju faktiskt läsa dem.

  1. Härligt att höra! Jag funderar på att läsa den i påsk när jag får lite mer sammanhållen lästid.

  1. Lite skönt att höra ändå, att vi är fler. Huvudsaken är ju faktiskt att vi får de där läsupplevelserna någon gång, när är mindre relevant. Det finns så många böcker som måste läsas genast…

 2. Här är en till som känner igen sig … tyvärr. Fast tror att jag bara har tre recex hemma som jag faktiskt bett om och inte läst. Plus några böcker som förlagen skickat utan att fråga, men i de fallen tänker jag inte ha ett dugg dåligt samvete.
  Annars håller jag med Anna ovan om att Artighetsreglerna är jättefin. Rekommenderas!

  1. Böcker som förlagen skickat utan att fråga först har jag också ganska mycket av men de är inga dåliga samveten eftersom jag fått dem utan egen förskyllan. Men det finns en del i den högen också som jag är väldigt sugen på att läsa… Tack för tipset om Artighetsreglerna, det får definitivt bli den i påsk!

 3. Du är inte ensam!
  En välbevarad hemlighet tyckte i alla fall jag var jättebra, inledningen kanske var lite långsam men efter det blev det jättebra!

  1. Fint att veta att den är lite långsam i inledningen, så att jag inte lägger bort den innan den drar igång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.