Och så nagellack…

Bokbloggsmaffian (#boblmaf) är stor och divergerande. Alla gillar vi böcker, en del av oss räknar vad vi läser, några tillber katter, andra Instagrammar bilder av rödvin och te tillsammans med aktuell bok. Och så har vi nagellacksfalangen. Själv tillhör jag kattdelen av maffian, dricker mer kaffe än te nu för tiden och föredrar whiskey framför rödvin och så gillar jag nagellack. Det kan ha instagrammats någon bild på lack eller naglar någon gång och av den enkla anledningen fick jag boken Naglar från förlaget med medföljande presentlack. Och presenter uppskattas alltid. Men här är några insikter jag gjort.

1) Jag är inte överdrivet förtjust i att måla mönster på naglarna, jag är inte skicklig nog för att få det fint och så tycker jag ofta inte att det är särskilt snyggt ens när det görs bra. Exemplen i boken till exempel är ofta…hm…ganska fula. Det händer rätt ofta att jag tänker att ”med en annan färgsättning kanske?” Eller ”om en tar bort den där och gör en sån istället?”

2) De där lacken som följde med som present var verkligen rena skräpet, bortfallande efter två dagar, inte direkt kompatibelt med mitt föräldra- och vardagsliv… Jag håller mig till mina lack som håller upp mot en vecka istället;

<center>Katt + lack </center>
Katt + lack

3) Orka! Att måla några lager enfärgad lack kan jag göra när jag ser på tv/läser en bok/hjälper barn med läxan eller whatever, att pilla dit mönster hinner jag aldrig.

Det här är absolut ingen sågning av boken, det är mer en reflektion över mig själv och var jag står i nagellacksfrågan. Jag är lat helt enkelt, orkar inte måla varje dag, orkar inte göra konstfulla saker. Boken tror jag definitivt kan vara inspirerande för alla de som vill testa nytt, de som inte blir skeptiska och stressade av ”om jag byter färg där och ändrar mönstret så så blir det bra”, de som kan ta det på det sättet har nog hittat en guldgruva. Själv nöjer jag med alla de där praktiska tipsen i början, så får vi se vad som händer i framtiden…

Naglar – kreativa projekt att göra själv av Madeline Poole. Norstedts

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.