En uppgiven bok

Av naturliga orsaker – jag läser nästan alltid ut böcker jag påbörjar – skriver jag sällan om böcker jag gett upp. Men om Johanna Trollopes Sense and sensibility-variant bör jag kanske ändå säga något. Eftersom jag gick ut hårt och visade upp den på instagram och fick en del undringar. Låt mig säga det så här – Förnuft och känsla är kanske min minst älskade Austen men jag blir ändå rätt sur över det här sättet att behandla den. Att inte placera den i en trovärdig nutid utan istället gå liksom halvvägs och göra det superviktigt att pappa inte är gift med mamma, det är liksom hela förklaringsgrunden till att de tvingas lämna sitt hem. Och sen måste de hålla till godo med, och lida av, något som de flesta av oss skulle vara rätt glada över. Sen läste jag inte mer men enligt Goodreadskommentarerna så tar det sig nog inte mot slutet heller. Trist. Hoppas på Val McDermids version av Northanger Abbey istället, den har kommit ut redan har jag sett…

2 svar på ”En uppgiven bok”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.