Det blev lite för rörigt

Jag hade alldeles för många böcker där ett tag på sängbordet, alldeles för många på gång samtidigt. Så vad göra? En liten lista förstås! Jag knåpade ihop en läslista för april och maj och nu känns allt mycket bättre igen! Att jag sen kommer avvika från den som sjutton, säkert redan imorgon är en annan femma. Kaos är ordnat i alla fall för tillfället… Notera att jag inte har full koll, den bok som finns angiven längst ner på bilden som den ”gröna” har jag inte riktigt koll på vad den heter. Men den är grön. Det blir nog bra 😉 Upprättar du någonsin listor för din läsning? Jag bör kanske säga att jag inte brukar det efter studieårens hårda lässchematiska regim, men nu kändes det faktiskt lite som en befrielse att strukturera lite. 

10 tankar på “Det blev lite för rörigt”

 1. Jag brukar lista mina recensionsexemplar för att jag inte ska glömma bort någon. Men annars försöker jag följa min läslust och undvika måsten och borden.

  Svara
  • Det var lite för att inte glömma som listan kom till den här gången, recensionsböcker i fysisk form och på platta, låneböcker dito och så en hel hög annat blev för mycket att hålla i huvudet…

   Svara
  • Listor är bara halva om en inte kan stryka över och kryssa för saker tycker jag så rutorna symboliserar 50 sidor (ca) i böckerna så att jag kan kryssa i en ruta varje gång jag passerar 50, 100, 150 sidor osv. Det har ökat min läsglädje massor, har jag nämnt att jag är lite barnslig på det sättet 😉

   Svara
 2. Jag brukar lägga upp en läsplanering på bloggen emellanåt, ibland håller jag den men oftast inte. Ibland är det som sagt bara så skönt att känna att man har en tanke med läsningen 🙂

  Svara
  • Det är ju det, skulle inte vilja ha en planering hela tiden men under begränsade perioder fungerar det jättebra för mig.

   Svara
 3. Jag har nog aldrig någonsin gjort en läslista faktiskt. Inte över frivillig nöjesläsning åtminstone. 🙂
  Men jag brukar förvara recex för sig, så att jag inte glömmer bort dem. Och jag brukar bestämma vad jag ska läsa härnäst innan jag avslutar nuvarande bok, för annars riskerar jag att fastna i beslutsångestlimbo i flera dagar innan jag kan bestämma mig.

  Svara
  • Jag brukar som sagt inte heller ha läslistor men bestämmer vad jag ska läsa härnäst måste jag alltid göra för att undvika beslutsångest. Inte alltid i detalj men så att jag iaf bara har två att välja på när det är dags.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.