Sommarläsningshjälp sökes!

Jag har varit väldigt duktig med mina hyllvärmare det senaste halvåret och inte köpt särskilt mycket alls. Nu närmar sig sommaren och därmed behovet av en välfylld bokhylla. Nu är det ju inte så att jag saknar läsning och biblioteket är ju ganska nära tillhands men en liten beställning vill jag nog ändå gärna göra. Jag har en lista (förvånansvärt kort) på några titlar jag vill ha men tänkte att ni skulle kunna hjälpa mig att fylla på med. Vad är det bästa du läst på sistone, vad bör jag läsa och äga?

14 svar på ”Sommarläsningshjälp sökes!”

 1. Hej!
  Jag kan erbjuda dig ett recensionsexemplar av Tom Rob Smiths senaste roman Gården som släpps 11 juni. Bara maila mig på info@stimplapublishing.se och berätta vart jag ska skicka den. Om du inte föredrar e-boken, som också finns som alternativ.
  Gården utspelar sig i Falkenbergstrakten och är en psykologisk dramathriller. Verkliga händelser ligger till grund för storyn och författaren själv är halvsvensk men bosatt i London. Jag rekommenderar den varmt. Det är en sådan där bok man går och tänker på och gärna återkommer till då och då.
  Vänliga hälsningar Charlotte, förläggare

  Svara
 2. Jag tycker nog att du ska läsa Otsukas ”Vi kom över havet” om du inte läst den (försökte se om du redan hade läst den men hittade den inte bland dina lästa vid en första genomkoll i alla fall…)! Jag gillade även ungdomsromanen ”Nattens cirkus” som jag läste förra sommaren (Erin Morgenstern). Christine Ljungqvist rekommenderas också (ungdomsbok, men som Morgensterns mycket mer om du frågar mig)! (; (: Har du boktips till oss förresten? 😀 Något som man kan tänkas läsa nu i sommar om man missat det sedan något/några år tillbaka?

  Svara
  • Vi kom över havet läste jag faktiskt igår 😉 Mycket bra! Morgenstern har jag också läst men tack för tipset om Ljungkvist, henne har jag inte testat än. Och självklart kan jag tipsa tillbaka lite, återkommer med ett inlägg om några dagar 🙂

   Svara
 3. Bäst hittills på detta års läsning är nog Tanith Lees urgamla scifibok ”Don’t Bite the Sun”. Uppföljaren var väl okej, men i den första delen ville jag knycka vartannat citat till valfri privat samling av bra och fenomenalt fyndiga/roliga saker folk har skrivit.

  Har du läst något av Karen Maitland? Annars är det ett hett tips om det inte var du som först inspirerade mig att läsa Maitland, jag minns att det är tips jag fick från en blogg, men sedan som sagt, minnet är inte riktigt som det ska när det gäller de finare detaljerna 😀

  Svara
  • Tack för påminnelsen om Maitland som jag länge tänkt på att jag borde läsa. Har du läst flera böcker av henne och vem är i så fall bäst?

   Svara
   • Jag är nog mest förtjust i ”Company of Liars”, men de andra två som jag läst var också helt galna bladvändare. Jag kunde ligga uppe halva natten och läsa för att jag var tvungen att få veta hur det gick. Alla Maitlands böcker verkar vara väldigt karakteristiska för just henne, så det är nog bara välja vilken som låter roligast 🙂

    Svara
 4. Årets hittills bästa läsningar för mig har varit Saramagos ”Kain”, Engelforsserien (”Cirkeln”, ”Eld”, ”Nyckeln”) samt Zusaks ”Boktjuven”.

  Och så kan du läsa Strayeds ”Vild” och kanske bli sugen på en långvandring!

  Svara
 5. Undret av R.J. palacio som jag recenserar idag. helt klart bästa boken i år, och tog sin in bland bästa böckerna jag läst. Så fantastisk!

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.