Sommaren på bloggen

Nej, det är inte sommar än även om solen äntligen hittat tillbaka till mitt hörn av världen. Det är några veckor kvar till sommarlov och semester men jag börjar känna mig mer än redo att gå in i ledighet! Därför bestämmer jag att det är bloggsommar och dags att proklamera regelverket för sommarbloggen. Förra året bloggade jag ju Lang och vampyrer så det stod härliga till. I år är planen vila. Från och med idag och någon månad framåt kommer jag lämna Fiktiviteter ganska mycket åt sitt öde. Jag tänker förstås recensera böcker jag läser (och jag har en hel del recensioner på lager) så det blir nog några livstecken per vecka men andra texter blir det inte mycket av på ett tag. Anledning? Jag är trött. Jag behöver ta en liten paus och rensa huvudet. Och jag vill försöka frigöra tid till att ge den där romanen jag skrivit utkast till en ärlig chans. Jag har 120+ sidors historia som behöver fördjupas och utökas och pillas med för att bli något. Och jag vill gärna att det ska bli något även om jag kanske inte lyckas få till det så bra som det är i mitt huvud. Jag tänker således lägga mina Fiktivitetertimmar på ett annat manus i sommar. Och så tänker jag vila. Men som sagt, recensioner blir det och sen är jag tillbaka med sjukt mycket nya krafter i augusti, redo för femårsjubileum och värsta nystarten. Vad gör du i vår och sommar? Och vad läser du? Själv tänker jag läsa på infall och med minsta möjliga planering hela sommaren (som då alltså i det avseendet börjar idag).

14 svar på ”Sommaren på bloggen”

 1. Vila låter som en bra idé. Läser alltid ganska ostrukturerat förutom bokcirkelböcker och de som hör till utmaningar, men där finns det ju ofta rum för spontanläsningar 🙂

  Svara
 2. Jag är också himla trött och tycker att din plan låter lockande, dock är nog bloggen det mesta jag kommer i ”egentid” nuförtiden så det är nog den jag vill ha mer tid till 😉

  Svara
  • Egentid är superviktigt, jag hoppas på att kunna lägga den på något annat en stund men sen vill jag förstås tillbaka till bloggen om en stund 🙂

   Svara
 3. Ha en riktigt skön sommar! För min del är det sommarmånaderna som jag älskar att blogga. Mer tid än vanligt och mer läsning än vanligt ger blogglust delux. För mig då. Njut och så ser jag fram emot att läsa din text ngn gång!

  Svara
  • Jag brukar också ha mycket blogglust om somrarna men just nu saknas totalt idéer, kanske kommer det om några veckor när jag slutat försöka värka fram dem… Jag hoppas på att ha en text läsfärdig någon gång bortom sommarn, hoppas…

   Svara
  • Tack! Vi ses absolut i höst och så blir det ju recensioner här under sommaren också, plus att jag ju bombarderar instagram med bilder på min katt 😉

   Svara
 4. Samma här, jag är helt slut och det är 1,5 månad kvar att jobba. Jag planerar att likt förra året att sommarlov från bloggen och datorn och bara slappa och läsa. Stort lycka till med bokskrivandet och väl mött sen med nya krafter i augusti (med nedslag lite då och då)

  Svara
  • Tack så mycket! Det är skönt att klä av sig alla måsten ibland och bara hänge sig åt det en vill, jag älskar ju bloggen och bloggläsningen men ibland blir det omärkligt till ett tvång och en börda och då är det bästa sättet att bara låta allt ligga ett tag.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.