13 april 2024

Rämnfödd

Först detta: jag är inte så hemma på fantasy, drakar och enhörningar och sånt. Jag dog nästan förvirrings- och trötthetsdöden innan jag slutligen tog ansvar och avslutade läsningen av A game of thrones lite sådär halvvägs. Till exempel. Med det sagt vill jag nu konstatera att Rämnfödd, en fantasyberätelse med såväl enhörningar som drakar, är en fantastisk bok som fler borde läsa, också de av oss som inte begriper att det vore bra för oss…

Rämnfödd är egentligen del två i serien om Mörkrets väktare, jag har inte läst den första, Fredens pris, men jag ska absolut göra det snart. Berättelsen handlar om Kaia, om mörkret, ljuset och platsen däremellan. Egentligen har jag till en början lite svårt att hålla reda på alla karaktärer, platser och historiska händelser men det beror nog delvis på att jag inte läst första delen i serien, och att ont och gott, mörker och ljus är relativa begrepp i Rämnfödd och det gillar jag förstås. När jag släpper försöken att hänga med blir resan fenomenalt fartfylld och vacker. Och språket, så vackert poetiskt utan att trassla eller vara sig själv nog. Det finns egentligen ingenting jag inte tycker väldigt mycket om i Rämnfödd.

Rämnfödd av Anna Blixt. Undrentide förlag

Läs också Feuerzeugs recension och förstå varför jag läste Rämnfödd över huvud taget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.