Maisie Dobbs

Det här mina vänner är sommarläsning det, eller förkylningsläsning, eller höstläsning, eller något. Kort sagt Maisie Dobbs är sån där läsning som lämpar sig särskilt bra när en inte riktigt orkar annat. Ren avslappningsläsning.

Året är 1929 och Maisie Dobbs har precis öppnat en detektivbyrå i London. Historisk tid, London, självständigt kvinna – vad gillas inte med det? Te och scones-mys alltså men också en rätt sorgesam gåta i centrum. Maisie Dobbs känns fint balanserad men jag föredra berättelserna om Maisies vardagsbestyr framför själva gåtan.

Jag kommer säkerligen läsa fler böcker i serien, ganska troligt som bot under något förfärligt anfall av läströtthet. 

Maisie Dobbs av Jaqueline Winspeare. Norstedts

9 svar på ”Maisie Dobbs”

  1. Åh, jag älskar Maisie Dobbs! Har läst alla som getts ut på svenska, och tycker hon är en alldeles förträfflig bekantskap. Miljön, det att hon är så himla duktig på allt hon gör, och…ja, MILJÖN.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.