NW

Nej, jag kan verkligen inte påstå att jag gillar det här. Jag säger inte att det är dåligt, för såna saker ska en akta sig för, men jag säger definitivt att det inte är min grej. Och det gör mig verkligen helt förbluffad och rätt besviken eftersom jag var så säker på att Zadie Smith var en författare för mig.

Vad boken handlar om? Jag vet inte riktigt, några människor i London som sammanlänkas och vars berättelse återges rätt fragmentariskt och med väldigt olika berättargrepp (ett nytt för varje del av boken till en början i alla fall). Mestadels sitter jag bara och försöker hänga med i handlingen, några gånger blinkar en total briljans igenom och då ser jag det, det är i de ögonblicken jag bestämmer mig för att läsa vidare. Men det är lite väl långt mellan blinken.

Jag är ytterst förvirrad. Skriver Zadie Smith alltid så här? Är vi helt enkelt inte kompatibla eller hade jag bara otur i den här matchningen?

NW av Zadie Smith. Albert Bonnier Förlag 

6 svar på ”NW”

  • Jag upplevde NW snarast som experimentell, vill ju också så hemskt gärna gilla eftersom jag gillar Smith som person (tror jag…). Hon känns som en författare för mig. Får nog ge henne en ny chans med exempelvis ”Om skönhet”. Någon gång.

   Svara
 1. Hennes tidigare böcker liknar inte alls NW. Om skönhet är en sträckläsnings roman, av hög klass. Men jag gillade även NW just för det språkliga.

  Svara
  • Jag gillar också det språkliga, och modet att experimentera så, i NW men jag hade nog mått bra av att läsa något annat av Smith först. Ska absolut ge ”Om skönhet” en chans nu när du skriver så 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.