16 april 2024

Vargtimmen

Paddy Meehan är den sortens människa jag gillar direkt, från första sidan i Blodsarv. Hon är irriterande irriterande, fattar fel beslut hela tiden och är befriande vanlig. Det enda jag stör mig på är att hon är ännu en av dessa överviktiga kvinnor på ständig diet. Övervikten gör mig förstås ingenting, jag gillar tanken med en kvinna som inte följer skönhetsnormen. Men kunde hon inte ha fått vara en överviktig tjej som accepterade sig själv? Har hon inte nog med problem (försörjningsansvar, nattjobb, ständiga neddragningar på tidningen där hon jobbar, kärleksbekymmer) redan utan de där vidriga dieterna hon utsätter sig för? Men det kanske är en mognadsgrej, i tredje boken om Paddy, Sista andetaget, den som utspelar sig 1990 kanske hon har uppnått den mognad som krävs för att acceptera sig själv. Hoppas!

Jag gillar de där tidshoppen i Meehan-serien och så gillar jag familjen och kringpersonerna. Berättelsen med korrumperad polis, knark och andra vidrigheter funkar också bra, även om den tack och lov inte är lika gastkramande hemsk som i förra boken. Det är inga barn inblandade här. Jag har mindre till övers för sidohistorien om den andra Paddy Meehan, Patrick Meehan, den känns lite färdig sen första boken men jag antar att den hänger med i fortsättningen också, jag får överse med den helt enkelt.

Senast i sommar tänker jag läsa trean, är det någon som vet om det är den sista eller om Mina planerar fler böcker om Paddy?

Vargtimmen av Denise Mina. Minotaur

6 tankar på “Vargtimmen

 1. Nej, det finns bara tre böcker med Paddy Mehan. Kul att du håller på med dem. Jag har lite samma problem med Paddys viktnoja men det är väl kanske så som författaren tycker visar på något vanligt från 1980-talet. Äter inte Paddy mycket ägg som diet?

  Fröken C

  1. Väldigt mycket ägg! Jag får ont i magen bara av att läsa om det 😉 En mycket bra trilogi och nu när jag läst ut den tredje också så kan jag se att det är bra att den slutar efter tre böcker men jag vill ändå ha mer…

 2. Jag hoppades in i det längsta på fler Paddyböcker men det verkar som sagt som om det bara blev tre böcker, för nu skriver Mina om Alex Morrow istället. Har nog inte riktigt gett de böckerna en ärlig chans pga älskar Paddy, men snart, kanske…?

  1. Ja, jag har också svårt att tänka mig att Alex Marwood kan vara ens i närheten av så älskvärd som Paddy är men hon kanske borde få en chans hon också…

    1. Haha, hon också 😉 Måste vara en freudiansk felskrivning eftersom jag aldrig fixade att läsa Onda flickor pga temat, hoppas mycket på The killer next door som kommer på svenska i höstas. Och så ger jag den andra Alex, Morrow, en ny chans också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.