Stad av aska

Å, sommarlovsläsning! Jag har förvisso inget sommarlov längre, men jag kan väl få låtsas!?! Stad av skuggor läste jag förra sommaren (eller var det förrförra?) och blev lite sådär kidnappad från verkligheten. Då klev jag upp extratidigt före jobbet en morgon för att få läsa och veta hur det skulle gå. Den här sommaren passade jag in Stad av aska en ledig lördag och tryckte i mig hela boken på en gång. Och det är verkligen sådana böcker det här, en ska inte tänka för mycket, inte analysera eller börja fundera kring det där med sexuell kärlek mellan folk som plötsligt får veta att de är syskon och så… 

Clary (jag har fortfarande svårigheter med namnet, tänker på en, förvisso trevlig men ändå, lärare från mellanstadietiden som hette så… Jag är väldigt känslig för namn, Stefan i Vampire Academy är skräckexemplet) är lite mindre självständig än jag skulle vilja, Jace är något mer irriterande liksom bästa kompisen som jag (lite talande) tappat namnet på. Den enda jag helhjärtat tycker om är Luke/Lucien, det är en pappa (som inte är en pappa) som inte går av för hackor det! Och Valentine är intressant, jag hoppas Cassandra Clare gör mer av honom framöver. För fortsätta ska jag, Stad av glas finns redan i läsplattan, redo att slukas hel.

[su_note note_color=”#fcfcf0″]

STAD AV ASKA, Cassandra Clare
Bonnier Carlsen, 2013
Översättare: Jan Risheden, originaltitel: City of ashes
Del 2 i serien The Mortal instruments. Del 1 Stad av skuggor

Andra som skrivit om boken: Sagan om sagorna[/su_note]

2 svar på ”Stad av aska”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.