Höst, höst, höst

Hösten är snart här och jag har inte så mycket emot det alls, jag är en höstmänniska. Jag hittade en enkät om höstens bokutgivning hos Litteraturkvalster, och vem är jag att inte besvara den..?

Höstbilder

Min första känsla när jag sonderat höstutgivningen: Hur ska jag hinna något annat än att läsa nyutgivet, över huvud taget!?!

Jag längtar särskilt efter: John Ajvide Lindquists nya, Himmelstrand. Utan konkurrens.

Jag blev förvånad över: Att Egenmäktigt förfarande ska få en fortsättning. Jag håller inte andan av förväntan direkt…

Jag är nyfiken på: Mycket, men mest de där guldkornen som fortfarande gömmer sig för mig och som jag kommer dyka på efter hand.

Som jag har väntat på den här fortsättningen: Champion av Marie Lu som avslutar hennes Legend-serie. Jag har tyckt väldigt mycket om de första delarna Legend och Prodigy. Och så ser jag fram emot att få veta hur det går för Tris i Allegiant av Veronica Roth.

En debutant som låter spännande: Jag är dålig på att hitta debutanter på egen hand, men Anna Hedlins Den som vill ha hare till frukost måste jaga om natten verkar intressant, det är ju tudortid!

Detta är ingen debutant men jag blir nyfiken på den här ändå: Skymningslandet av Marie Hermansson, den ska bli den första bok jag läser av henne har jag tänkt.

Jag blev själv förvånad men jag blev inte alls sugen på att läsa: Det finns sjukt mycket jag inte orkar läsa men inget som förvånar mig, jag är mycket förutsägbar…

Jag hänger på locket till brevlådan när denna bok kommer: Himmelstrand då.

Jo jag vet att denna bok inte är med i höstutgivningen, men till hösten ska jag banne mig äntligen läsa: Americanah! Och så vill jag förstås läsa Sörja för de sina om Maj så att jag kan läsa Kristina Sandbergs sista bok om henne, Liv till varje pris, som kommer i höst.

Höstmotto: Läs och njut!

 

8 svar på ”Höst, höst, höst”

  • Det är jättekonstigt det där, men alla böcker har sin tid försöker jag tänka. Jag har kommit så långt att jag i alla fall införskaffat ”Americanah” nu… Kanske till jullovet eller så 😉

   Svara
  • Jamen det är ju så sjukt mycket på gång nu att det är jättelätt att tappa bort någon, och visst har det varit väldigt lite prat om Himmelstrand såhär långt för att vara en Ajvide? Det rullar väl igång snart kan jag tänka…

   Svara
 1. Har hört så väldigt mycket gott om Kristina Sandbergs böcker. Är glad över att hon kommer till mitt bibliotek i höst för det gör att jag ”måste” läsa åtminstone någon av hennes böcker. Och smarta som vi är valde vi Att föda ett barn som oktober månads bokcirkelbok på bibblan, måste ju inspirera våra tanter och farbröder så de kommer på författarkvällen =)

  Svara
  • Att föda ett barn är en fantastiskt fin bok, jag tror att såväl du som dina bokcirklade kommer gilla! Och det skulle vara väldigt intressant att höra Kristina berätta om böckerna!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.