Sommarläsningen, en utvärdering

Idag är det tillbaka till vardagen som gäller för mig, slut på semester, dags för en spännande jobbhöst och allt annat som faktiskt känns väldigt bra nu efter den välbehövliga ledigheten.

Sommaren har ägnats mest åt vila och läsning. Som ni kanske märkt på antalet recensioner som ploppat upp här så har jag läst en hel del, närmare bestämt typ 40 (!!!) böcker sen 1 juni. Alla böcker hittar du här. Favvosarna är, och se dem för allt i världen som höstläsningstips: 

Oceanen vid vägens slut av Neil Gaiman – Gaiman när han är som allra bäst! Om barndomens magi.

Öde av Christine Falkenland – Min absoluta Falkenland-favorit!

Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson* – angelägen, hemsk och fantastisk.

Författaren i familjen av Gregoire Delacourt – oförglömlig familjeskildring.

Hemligheternas rike av Kristine Cashore* – makt och maktlöshet i ungdomsboksförklädnad.

Om jag stannar och När jag lät dig gå av Gayle Forman – något av det bästa jag någonsin läst för unga om livet och döden och livet efter döden.

The Winter people av Jennifer McMahon* – sorgesamt, spöklikt vackert och magiskt. Sa jag sorgesamt?

We are all completely besides ourselves* av Karen Joy Fowler –  om en familj som inte är som andra, minst sagt.

The wakeav Paul Kingsnorth – jag saknar ord för den här boken, språket, sårigheten, den meditativa känslan… 

Jag är väldigt, väldigt nöjd. 

Vilka var dina bästa böcker i sommar?

* Recension kommer snart

6 svar på ”Sommarläsningen, en utvärdering”

 1. Jag älskade verkligen Gaimans bok. KÄnns som länge sedan man läste den nu trots att det bara var några månader sedan. Så är det väl när man har en hel säsong och semester emellan. Fnular också på ett sommarinlägg. Får väl nästan säga att sommaren är officiellt över nu. I alla fall satt på paus, om man tittar ut genom fönstret.

  Svara
  • Just nu verkar sommaren definitivt vara över, regnet öser ner! Jag tycker också att det känns länge sen jag läste Gaiman där i juni, men den hänger också kvar i tanken eftersom den var så bra.

   Svara
 2. 40 böcker, jag dånar!!! Ligger helt klart i lä där, har å andra sidan knappt varit ledig i sommar men tror inte det hade gjort nån större skillnad. Jag läste också Gaiman i sommar och storgillade men favoriten är nog ändå Jag heter inte Miriam

  Svara
  • Jag vet, det är nästan sjukt mycket böcker. Jag har varit ledig sammanlagt fem veckor men läste mycket också under jobbveckorna, ibland har en läsflyt… Det står och väger mellan Gaiman och Axelsson som bästa för mig också, kan inte bestämma vilken som är bäst.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.