The winter people

Jag är just nu väldigt glad att jag inte rakt av älskade Don’t breathe a word. Hade jag gjort det hade jag säkert förväntat mig något liknande av Jennifer McMahons senaste bok, The winter people, och då hade jag kanske blivit besviken. Om det nu är möjligt… Som det nu är så gick jag in i den här boken med precis lagoma förväntningar på välskrivet och lite funderingsframkallande. Och så fick jag en av de vackraste och sorgligaste berättelser om kärlek jag någonsin läst.

Vinterfolket är en saga som Gertie berättar. The Winter people är en saga om och delvis berättad av Sara som förlorat allt och är beredd att betala ett obeskrivligt högt pris för att hålla fast vid det glittrande som var hennes liv, historien om Ruthie som söker sin försvunna mamma och försöker ta hand om sin lillasyster, historien om Katherine som också förlorat allt men inte kan släppa taget. Nutid och tidigt 1900-tal. West Hall, Wermont, där människor bara försvinner.

Det är en galet bra, finstämd, lågmäld saga det här. Den kryper under skinnet, och stannar där. En svensk utgåva ska komma i höst, läs den för allt i världen!

[su_note note_color=”#fcfcf0″]
THE WINTER PEOPLE, Jennifer McMahon
Doubleday, 2014

Andra som skrivit om boken: Lingonhjärta, Calliope books[/su_note]

5 svar på ”The winter people”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.