Tre på tre igen!

Dags för tre på tre-utmaning hos Pocketlover igen! Ifjol gick det ju så himla bra med tre lästa feböcker (Don’t breathe a word, War for the oaks och The poison eaters) att jag nu drabbats av hybris och tänker ge mig på två triosar. Det blir en trea med feministiskt tema: Utrensning av Sofi Oksanen, Det mest förbjudna av Kerstin Thorvall och The Bell Jar av Sylvia Plath. Och en trio romaner om författare: Drood om Charles Dickens (av Dan Simmons), The Holmes affair om Arthur Conan Doyle (av Graham Moore) och Mästaren om Henry James (av Colm Toibin). Jag hoppas att utmaningen ska vara en hjälp för att ta tag i böcker som jag länge planerat läsa, om inte så struntar jag väl i dem då 😉

 Är du med i utmaningen? Vad ska du läsa? Vilken av mina böcker har du läst och gillat?

6 svar på ”Tre på tre igen!”

 1. Bra teman! Jag har läst alla böcker i din feministiska trea. Grymt bra böcker alla tre! The Bell Jar tillhör en av mina absoluta favoritböcker faktiskt.
  Det ska bli spännande att se vad du tycker om Drood. Jag gillade den pga extremt stämningsfull, men jag tyckte inte att den var fullt lika bra som The Terror.

  Jag tänkte läsa Philip Pullmans His Dark Materials som min tre på tre-utmaning.

  Svara
  • Det låter ju jättebra! Jag har läst en bit i Drood redan och jag förstår vad du menar med stämningen, gillar den skarpt även om jag inte är helt förälskad än.

   Pullman låter som en bra trio, har inte heller läst den än men kanske nästa års utmaning…

   Svara
 2. De låter jätteintressanta alla sex (har bara läst Plath, vilken var väldigt bra). Jag tänkte läsa Kristin Cashores De utvalda-trilogi och hoppas kunna grotta ner mig ordentligt i den.

  Svara
  • Men åh, nu blir jag nästan lite avundsjuk – att ha alla tre Cashore-böckerna framför sig är ju värsta lyxen. Du har fantastisk läsning framför dig!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.