Bokcirkelenkät

Godis.JPG

Idag kör vi bokcirkelenkät på Kulturkollo och Fiktiviteter måste också få vara med!

1. Är du med i en bokcirkel? Varför? Varför inte? (om du är med i en bokcirkel får du gärna berätta lite om den!) Jag leder en bokcirkel på jobbet men privat är jag inte så överdrivet förtjust bokcirklar, läs mer om detta här.

2. Har du diskuterat böcker med andra utan att vara med i en regelrätt bokcirkel? Jag har ju Fiktiviteter och här diskuterar vi böcker allt som oftast. Och så har jag haft minicirklar med Enligt O om Gone girl och Pappersstäder. Och på biblioteket där jag jobbar händer det förstås också att litterära samtal förs, ungefär hela tiden. Och med min man, och med barnen efter kvällsläsningen. Och med katten, och egentligen alla som vill (eller måste) lyssna…

3. Vilken är den bästa boken du cirklat om? Kärleken av Jonas Gardell, möjligen inte den allra bästa boken men det absolut bästa samtalet, blir faktiskt lite tårögd när jag tänker på det… Skrev lite kort om det i ett Kulturkollo-inlägg tidigare idag.

4. Vilken bok var inte alls bra att cirkla om? Jag törs inte riktigt nämna vilken men en gång valde jag en cirkelbok jag inte läst själv först eftersom författaren skulle besöka biblioteket. Ingen av oss lyckades ta oss igenom boken eller begripa den.

5. Bästa tilltugget till boksamtal? Småplock som vindruvor eller non stop eller så. Sånt som inte hindrar samtalet för mycket.

6. Och bästa drycken? På min bokcirkel dricker vi kaffe (kommunal verksamhet ni vet) men jag kan tänka mig att det måste vara vin. Eller en stor kopp te kanske…

7. Vilken bok skulle du vilja bokcirkla om på Kulturkollo? Jag har ju precis börjat cirkla Maken så just nu är det min drömcirkelbok.

6 svar på ”Bokcirkelenkät”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.