Nu blir det politik

Under sommarledigheten har jag lyckats omfördela min totala uppgivenhet efter valet i maj till lite hopbiten bestämdhet inför riksdagsvalet. Det går uppenbarligen inte att räkna med att folk går och röstar, de måste indoktrineras. Därför tänker jag köra med utnötningstaktik och publicera något politiskt förhoppningsvis dagligen från idag och fram till valet. Det kommer bli lästips varvat med funderingar. Högt och lågt och hej vilt.  

Jag har svårt att förstå de som säger att de är ointresserade av politik. Det kan väl inte vara sant? Att de inte är intresserade av skolor, arbetsmarknad, samhällsbygget, integration, kultur. Att de inte är intresserade av någonting eftersom politik är i princip allt…

Politik är zombiekriget, barn som misshandlas och diskussioner om brott och straff. Politik är det som kommer ut om vi kokar ner så gott som varenda deckare i bokhyllan, ett gott exempel är Val McDermid, och Denise Mina, Ruth Rendell och Henning Mankell. Politiken är överallt och inuti oss, i vårt sätt och tänka oavsett om vi kallar det politik eller inte. Det är min utgångspunkt de närmaste veckorna när jag pratar politik här, scenen är öppen. Imorgon kommer en recension om att också musik är politik. Sådetså.

4 svar på ”Nu blir det politik”

    • Perfekt, ska undersökas och naturligtvis läggas till alla andra aspekter när det är dags att fatta ett välgrundat beslut på valdagen 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.